Skocz do zawartości

opóźnienie w odbiorze.

pawel629

Rekomendowane odpowiedzi

A tak w ogóle to elektryczne sterowanie ustawień fotela pasażera pozostała czy też jest to usunięte w ramach "dodatkowych funkcji fotela pasażera" ?

Została, czyli przód tył i oparcie. Na boczki i lędźwia są zaślepki.

Dzięki za info. Tak czy inaczej u mnie w pakiecie Business Class stoi jasno - "podparcie lędźwiowe w fotelach przednich" a nie przednim :D

oraz że "fotele sportowe posiadają elektryczną regulację szerokości oparcia" a nie że fotel kierowcy :D

Tego typu zmiany to jakby nie patrzeć samochód niezgodny z zamówieniem :D

Zamówiłem ostatnio G22 i tam też taka sama restrykcja na regulacje lędzwi u pasażera ale tez widze że jest w dzwiach pasażera dziwnie wyglądająca zaślepka pamięci fotela.

Czy wcześniej były pamięci na oba fotele?Teraz mam tylko na kierowcy a na drzwiach pasażera jest czarna zaślepka na srebrnych wykończeniach i wyglada to słabo,żeby nie napisać tandetnie.

Teraz czytam że będe miał zaślepki jeszcze na fotelu.....ciekawe. :duh:

Zamówiłem ostatnio G22 i tam też taka sama restrykcja na regulacje lędzwi u pasażera ale tez widze że jest w dzwiach pasażera dziwnie wyglądająca zaślepka pamięci fotela.

Czy wcześniej były pamięci na oba fotele?Teraz mam tylko na kierowcy a na drzwiach pasażera jest czarna zaślepka na srebrnych wykończeniach i wyglada to słabo,żeby nie napisać tandetnie.

Teraz czytam że będe miał zaślepki jeszcze na fotelu.....ciekawe. :duh:

A co masz w VINie? 488 czy 48z?

A tak w ogóle to elektryczne sterowanie ustawień fotela pasażera pozostała czy też jest to usunięte w ramach "dodatkowych funkcji fotela pasażera" ?

Została, czyli przód tył i oparcie. Na boczki i lędźwia są zaślepki.

Dzięki za info. Tak czy inaczej u mnie w pakiecie Business Class stoi jasno - "podparcie lędźwiowe w fotelach przednich" a nie przednim :D

oraz że "fotele sportowe posiadają elektryczną regulację szerokości oparcia" a nie że fotel kierowcy :D

Tego typu zmiany to jakby nie patrzeć samochód niezgodny z zamówieniem :D

U mnue bylo tak samo i co z tego. Bmw ma to gdzies i przysle co bedzie mialo, zdecyduja za Ciebie. Oczywiscie mozesz odstapic od kupna, zaliczke zwroca tylko co kupisz jak nie ma co… doskonale o tym wiedza i wiedza ze kupi kto inny, stoki wyczyszczone….

Pamiec fotela pasazera od serii 5 jest

• Zasłużeni forumowicze
Zaślepka w prawych drzwiach nie jest na pamięć fotela tylko na zamykanie otwieranie zamków. Wersje USA mają z obydwu stron. Europa Jak nie bierzesz galwanizacji guzików do szyb to zaślepkę masz czarną jak bierzesz galwanizacja do srebrną. Według mnie srebrne guziki wyglądają słabo więc najlepiej dokupić sobie po prostu zaślepkę srebrną i wymienić wtedy to nie razi.

Zaślepka w prawych drzwiach nie jest na pamięć fotela tylko na zamykanie otwieranie zamków. Wersje USA mają z obydwu stron. Europa Jak nie bierzesz galwanizacji guzików do szyb to zaślepkę masz czarną jak bierzesz galwanizacja do srebrną. Według mnie srebrne guziki wyglądają słabo więc najlepiej dokupić sobie po prostu zaślepkę srebrną i wymienić wtedy to nie razi.

dzięki za wyjaśnienie,byłem pewny że to pamięc foteli bo jest dokładnie w tym samym miejscu co u kierowcy.Ja zamówiłem galwanizowane przyciski ale zaślepka nadal to czarny plastik,przynajmniej tak wyglada w konfiguratorze i tak też handlowiec mówił...Troche to słabe jak na klase premium żeby takie babole robic,wciskać zaślepki w tak widocznym miejscu :duh:

EDIT:

to niezrozumienie,ja miałem na mysli to co poniżej a faktycznie przycisk od zamka jest galwanizowany i to jakos wyglada....

bmw.jpg

Edytowane przez peter08

• Zasłużeni forumowicze

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQydHNPIvXyv2b8buaeFMsAA3biaR24GCq08w&usqp=CAU

Ja piszę o tej czarnej.

Tam u kierowcy masz zamykanie otwieranie zamków a u pasażera czarną zaślepkę przy galwanizacji srebrną.

PODPARCIE LĘDZWIOWE PRZÓD

0 ZŁ

Podparcie lędźwiowe to system komór powietrznych w oparciu fotela kierowcy o płynnie regulowanej wysokości i głębokości. Odciąża ono efektywnie kręgosłup, zapewniając optymalną ergonomiczną pozycję. Dzięki temu zapobiega ryzykom zdrowotnym i zwiększa komfort siedzenia, zwłaszcza na długich trasach.

W konfiguratorze zmieniono już podarcie lędźwiowe, że tylko dla kierowcy :duh: :mad2:

z poczatkiem lutego zamowilem M340i Touring z produkcja w polowie maja, oczywiscie planowana produlkcja nie zostala potwierdzona dodam ze mam hak, H&K pamiec w siedzeniach , assisstance proffesional, panoramic roof, - czy mam szanse na odbior w sierpniu bo na lipiec juz nie licze...?

z poczatkiem lutego zamowilem M340i Touring z produkcja w polowie maja, oczywiscie planowana produlkcja nie zostala potwierdzona dodam ze mam hak, H&K pamiec w siedzeniach , assisstance proffesional, panoramic roof, - czy mam szanse na odbior w sierpniu bo na lipiec juz nie licze...?

To chyba pytanie do wróżbity Macieja albo jakiegoś jasnowidza :D

Moj sprzedawca powiedzial ze jak ktos zamowi z restrykcjami to wogole juz nie gwarantuja datyodbioru…..

Syf na maksa, tak jakby nie mozna bylo komu innemu zlecic produkcji komponentow. Jeszcze rozumiem radary, elektronika , wszedzie brakuje polprzewodnikow, ale podparcie ledzwiowe czy hak….chinczyk by w 3 dni linie przystosowal

Jako wróżbita Maciej mówię, że raczej nie ma szans, bo asystenci Pro są obecnie niemożliwi do zamówienia. Pewnie przez to nie potwierdzili Ci.

Skąd taka informacja? Na bimmerpost widziałem posta, że pakiet asystenci Pro wrócili do konfiguratora dla m340i, mimo, iż wcześniej był niedostępny dla wszystkich modeli. Podobnie w polskim konfiguratorze wygląda, że w przypadku m340i asystentów pro można wybrać.

Być może. Widziałem po prostu tabelkę z restrykcjami najnowszymi dla G20, nie było wyszczególnienia dla M340i / M340d. Natomiast sam chciałem zamówić opcjonalne fotele M (711) do M340i, żeby załatwić sprawę braku lędźwi i szerokości boczków u pasażera, ale odmówili zamówienia czegoś takiego w administracji. Podobno fabryka nie pozwala obecnie. Także to wszystko się zmienia z dnia na dzień.