Skocz do zawartości

opóźnienie w odbiorze.

pawel629

Rekomendowane odpowiedzi

Wynegocjowaliscie coś za to?

Ja nic nie dostałam, jeszcze usłyszałam jakie mam szczęście, ze sie moje auto w ciagu miesiąca wyprodukowało, a inni czekają miesiącami.

Ty to nie marudź, masz podparcie na fotelu kierowcy ;)

:lol: Wiem, cieszę sie ze i to dostałam, ale te fajnie nie wyglada te zaślepki w fotelu pasażera. Szampana dali na pocieszenie, trzeba będzie humor poprawić.

:lol: Wiem, cieszę sie ze i to dostałam, ale te fajnie nie wyglada te zaślepki w fotelu pasażera. Szampana dali na pocieszenie, trzeba będzie humor poprawić.

Gratulacje :cool2:

89fd7c4724419b3am.jpg

Gratulacje :cool2:

Bardzo dziękuje, nie jest to M340i jak twoje, tylko skromne 318i. Zazdroszczę!

U mnie pojawił się status 182.

48Z(bez 488) potwierdzone niestety :(

To jak to wyglądało? Zamówiłeś w grudniu z opcją 488 i teraz jak pojawiły się restrykcje to nagle dorzucili Ci 48Z i zabrali 488? Czyli po prostu zostałeś poinformowany po fakcie, po wyprodukowaniu auta, że jest niezgodne z Twoim zamówieniem?

Pytam, ponieważ sam złożyłem zamówienie w marcu i mam opcję 488 i 48Z - bez 48Z nie mógłbym złożyć zamówienia.

To jak to wyglądało? Zamówiłeś w grudniu z opcją 488 i teraz jak pojawiły się restrykcje to nagle dorzucili Ci 48Z i zabrali 488? Czyli po prostu zostałeś poinformowany po fakcie, po wyprodukowaniu auta, że jest niezgodne z Twoim zamówieniem?

Pytam, ponieważ sam złożyłem zamówienie w marcu i mam opcję 488 i 48Z - bez 48Z nie mógłbym złożyć zamówienia.

Tak w grudniu zamówiłem z opcja 488( w pakiecie).

Po wyprodukowaniu i sprawdzeniu vinu - nie ma opcji 488,a jest 48z wiec wnioskuje ze dostanę bez podparcia oraz boczków w obydwu fotelach .

Przyjedzie to będę walczył o jakiś rabat ,zobaczymy co z tego wyjdzie .

89fd7c4724419b3am.jpg

Moje nie mialo ani 488 ani 48z, mimo ze bylo zamowione z podparciem ledzwiowym. Ale regulacja boczkow za to w obu fotelach byla. Dolozone podparcie do fotela kierowcu przez serwis. Roznica przy moich plecach jest wyczuwalna. Boczki w fotelu pasazera ratuja troche sprawe ale to nie to jeszcze. Jak ktos ma problemy z kregoslupem to bez ledzwi slabo to widze

Moje nie mialo ani 488 ani 48z, mimo ze bylo zamowione z podparciem ledzwiowym. Ale regulacja boczkow za to w obu fotelach byla. Dolozone podparcie do fotela kierowcu przez serwis. Roznica przy moich plecach jest wyczuwalna. Boczki w fotelu pasazera ratuja troche sprawe ale to nie to jeszcze. Jak ktos ma problemy z kregoslupem to bez ledzwi slabo to widze

Przez serwis BMW? Mi powiedzieli, że raczej nie da się dołożyć.

Przez serwis BMW? Mi powiedzieli, że raczej nie da się dołożyć.

Jak sie nie da :roll: jak u mnie w serwisie mi dolozyli zanim odebralem samochod. Chyba kwestia dobrych checi i zaintetesowania

Z produkcją nie wiadomo co będzie. Popyt jest większy niż podaż. Podobno w całej Polsce oczekuje 2 000 szt aut w kolejce. Restrykcje póki co mają się nie zmniejszać a wręcz odwrotnie. Oczywiście może to być tylko po części prawda, aby wyczyścić do cna stoki dilerom w cenach wyższych procentowo niż zamawiane auta do produkcji. Chcą na pewno wykorzystać sytuacje na rynku i sprzedać auta z 2020r z wysoką marżą.

Bywa tak, że jeśli klient na takie zagrywki jest, to będzie to dalej praktykowane. Robi się z autami tak, jak z PS5, które można kupić (jak się pojawi na stanie) w cenie rynkowej 2 400zł a na allegro itd wystawiane są od 3 000 zł w górę. Takich czasów dożyliśmy.

Nic innego nie pozostaje jak czekać i liczyć, że finalnie będzie się miało trochę szczęścia. Ja przynajmniej chyba tak zrobię.

A orientuje się ktoś czy kupując takie fotele z rynku wtórnego wszystko będzie działać?

Jak już zmieniać fotele to na te od nowej m3 :mrgreen:

W cenie 6 foteli z g20 :lol:

Nie wiem sam co robić, nawet jeśli dołożą mi podparcie to dalej nie będzie boczków... Nie widzi mi się to.

To w ogóle jest bardzo dziwne co wszyscy piszą i wygląda na to że robią sobie co chcą i jak chcą z klientami. Przecież regulacja szerokości oparcia to standardowa funkcja sportowych foteli a regulacja lędźwi to całkiem inna sprawa - opcja dodatkowa. Jak dla mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego, regulacja szerokości to standard a lędźwie to opcja prawda ?

To w ogóle jest bardzo dziwne co wszyscy piszą i wygląda na to że robią sobie co chcą i jak chcą z klientami. Przecież regulacja szerokości oparcia to standardowa funkcja sportowych foteli a regulacja lędźwi to całkiem inna sprawa - opcja dodatkowa. Jak dla mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego, regulacja szerokości to standard a lędźwie to opcja prawda ?

Zgadza się. Jest tak jak piszesz.

Z tego co wiem, to dokładane w ASO, brakujące podparcie lędźwiowe u pasażera, przychodzi razem z regulacją szerokości boczków. Pewnie to jeden silnik. Jednocześnie, jeżeli nie ma się u pasażera tych dodatkowych funkcjonalności, a teraz żadne nowe G20 oprócz M3 (ale to G80) tego nie ma, to różni się na niekorzyść wyprofilowanie fotela pasażera. W skrócie, tej poduszki pod lędźwia tam w ogóle nie ma. Czyli nie tylko brak regulacji, ale w ogóle całego wypełnienia. Generalnie to jest komedia jak to teraz czytam. W autach za 250-350 k ciężko uwierzyć. Najlepsze, że BMW to sprytnie ukrywa pisząc w konfiguratorze, że za 700 zł kupujemy lędźwie przód, a nie lędźwie kierowcy.