Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój mial produkcje na 12 kwietnia przesuniętą a dzisiaj dzwonił przedstawiciel ze auto w salonie do końca tygodnia będzie bo już jest wyprodukowane :D
Opublikowano
Mój mial produkcje na 12 kwietnia przesuniętą a dzisiaj dzwonił przedstawiciel ze auto w salonie do końca tygodnia będzie bo już jest wyprodukowane :D

fajnie masz :D

Opublikowano
Oczekuję na produkcję samochodu wyposażonego w systemy wspomagające kierowcę professional. Na niemieckim forum G20 pojawiają się sygnały o tym, że weszły restrykcje na ten system. Nie ma możliwości jego zamówienia, a w oczekujących samochodach jest anulowany. Pisze o tym m.in. pracownik dużej firmy motoryzacyjnej z Monachium :wink:, który stwierdził, że nawet jak chciał przesunąć produkcję swojego G20 na sierpień to nic to nie pomogło i nadal nie ma możliwości wzięcia DAP. Czy ktoś z Was otrzymał już tego typu informację od dealera? Dzwoniłem do mojego sprzedawcy, ale tam niestety podobnie jak na ogół nie są w temacie.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Niedługo można będzie zamówić tylko kierownicę i pedały :lol:
Opublikowano

Lista czesci chetnych dla dolozenia podparcia ledzwiowego

1: 61316826025. Panel sterowania 1 121,98zl

2: 61129436205 Wiązka fotela 234,62zl

3. 52107418340 Podparcie lędźwiowe 1 298,01zl

Montaz ok 1000 zl. Cenna dot fotela kierowcy

Jak przyjdzie bez to negocjujcie rabaty, albo wymuscie montaz.

Ja jestem w pelni zadowolony z postawy dilera, udzieli naprawde konkretnego dodatkowego rabatu.

Podparcie zamontowane, dziala

Opublikowano

Ja jestem w pelni zadowolony z postawy dilera, udzieli naprawde konkretnego dodatkowego rabatu.

Czyli za fotel pasażera podobna cena, łacznie 5 tys PLN? :duh:

Opublikowano

Różnica odczuwalna między fotelem bez podparcia?

Opublikowano
Tak wychodzi. Ale jak w umowie bylo ze ma byc to mozna z dilerem to zalatwic, albo konkretny rabat albo zeby dolozyl. Wiadomo ze da sie to zrobic taniej ale tu nie bedzie problemu z gwarancja. Na uzywanych czesciach mysle ze w tysiacu za fotel sie zamknie
Opublikowano

A mogl bys zapytać o fotel pasożyta :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Oczekuję na produkcję samochodu wyposażonego w systemy wspomagające kierowcę professional. Na niemieckim forum G20 pojawiają się sygnały o tym, że weszły restrykcje na ten system. Nie ma możliwości jego zamówienia, a w oczekujących samochodach jest anulowany. Pisze o tym m.in. pracownik dużej firmy motoryzacyjnej z Monachium :wink:, który stwierdził, że nawet jak chciał przesunąć produkcję swojego G20 na sierpień to nic to nie pomogło i nadal nie ma możliwości wzięcia DAP. Czy ktoś z Was otrzymał już tego typu informację od dealera? Dzwoniłem do mojego sprzedawcy, ale tam niestety podobnie jak na ogół nie są w temacie.

Tak ja otrzymałem takie info w rozmowie z dealerem wczoraj. Sam ostatecznie nie zamówiłem tej wersji i pozostałem przy zwykłych asystentach.

Opublikowano
A czy ktoś zamawiał samochód w marcu/kwietniu? Pozwolono wam dołożyć lędźwia do konfiguracji (czy wtedy w zamówieniu jest info, że tylko dla fotela kierowcy?), czy jest po prostu zakaz i nie przyjmują konfiguracji z podparciem?

Ja zamówiłem pod koniec lutego bez, bo handlowiec mówił, że zamówienie nie przejdzie i zastanawiam się czy jednak nie dołożyć, bo może uda się chociaż z fotelem kierowcy.

Ja zamawiałem auto 10 marca i ma być produkowane w następnym tygodniu. W konfiguracji zaznaczyłem podparcie lędźwiowe, a w specyfikacji na umowie jest "rezygnacja z dodatkowych funkcji fotela pasażera". Czyli kierowca ma pasażer nie.

A podzielisz się, gdzie zamawiałeś z tak fajnymi terminami? Ja zamawiałem też 10 marca, termin mam na sierpień. Co prawda wziąłem podparcie lędźwiowe podejmując to ryzyko, ale specyfikację mam opisaną tak jak Ty.

Dziwne to wszystko... Niepoważne.

Jesteście pewni, że rezygnacja z dodatkowych funkcji fotela pasażera dotyczy lędźwi? Bo ja dostałem informację, że dotyczy to tylko pompowanych boczków u pasażera, co uznałem za logiczne. W sytuacji gdy pasażer nie ma podparcia lędźwi to jakieś jaja będą.

Opublikowano

Wkleje tutaj te ciekawostke. Prawdopodobnie tego lata zostanie pokazane G20 LCI i co ciekawe, wg „informatora zblizonego do zrodla” fabryka ma byc w lipcu b.r. ustawiona na produkcje facelifta. (Ma to sens bo w 2020 G30 LCI tez startowala z produkcja w lipcu).

Są podejrzenia, ze facelift dostanie zakrzywiony ekran z iX, co niejako laczy sie z faktem, ze poki co nie pokazano srodka i4...

Ciekawie, co?

https://www.carscoops.com/2021/04/facelifted-bmw-3-series-spotted-hiding-new-interior-with-a-curved-display/

Opublikowano
Wkleje tutaj te ciekawostke. Prawdopodobnie tego lata zostanie pokazane G20 LCI i co ciekawe, wg „informatora zblizonego do zrodla” fabryka ma byc w lipcu b.r. ustawiona na produkcje facelifta. (Ma to sens bo w 2020 G30 LCI tez startowala z produkcja w lipcu).

Są podejrzenia, ze facelift dostanie zakrzywiony ekran z iX, co niejako laczy sie z faktem, ze poki co nie pokazano srodka i4...

Ciekawie, co?

https://www.carscoops.com/2021/04/facelifted-bmw-3-series-spotted-hiding-new-interior-with-a-curved-display/

Za wczesnie na lift. Dopiero co m3 weszło ;). Nie pozwolą sobie aby zwykla 3 byla tak szybko nowsza od m3.

Lift najwcześniej bedzie w 2022. Moze testy narazie.

Jezeli jednak zrobią tablet po calosci, to zniszczą to auto, upodobnia do merca i bedzieee fee :mad2:

Opublikowano

Ciekawie, co?

Za wczesnie na lift. Dopiero co m3 weszło ;). Nie pozwolą sobie aby zwykla 3 byla tak szybko nowsza od m3.

Lift najwcześniej bedzie w 2022. Moze testy narazie.

Jezeli jednak zrobią tablet po calosci, to zniszczą to auto, upodobnia do merca i bedzieee fee :mad2:

Chyba że to nie będzie LCI a odświeżenie infotainment? Tak jak było w przypadku wirtualnych zegarów. Też na początku ich nie było, a wprowadzili je chyba jakoś na początku 2020.

Co do lifta, to też wydaje mi się, że raczej 2022. Po koniec roku 2020 odświeżono G30, które zaprezentowano w 2016 a do prod weszło w 2017. G20 Zaprezentowano w 2018, do prod weszło 2019, więc pewnie podobny cykl.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

G20 nie ma nic wspólnego z M3 G80. Różnic jest tyle że lifting g20 nie wiele by zmienił. Zresztą m3 we wszystkich modelach miału opóźniony lifting o kilka miesięcy.

Ciężko o konkretne informacje bo ludzie by czekali z zamówieniami. Moim zdaniem też bardziej chodzi o lift wnętrza niż całego auta. X5 F15 w ogóle nie miało liftu więc teraz w covidowym świecie nic nie jest pewne.

Opublikowano
W sumie, jesli to by byla prawda to dilerzy jakies szcatkowe info powinni miec. Przykladowo o tym ze bedzie G30 LCI dowiedzialem sie od dilera na poczatku marca’20 (a sam lift zaprezentowano w maju czy czerwcu).
Opublikowano
Czy w nowych wersjach będzie systemowy ogranicznik prędkości? Podobno Volvo już to ma ustawione na 180km/h. Moc tylko do wyprzedzania.
Opublikowano
Ja dziś dostałem info od handlowca, że auto w produkcji i do końca kwietnia będzie zrobione. Zamawiane 12.01. Ma być z harmanem, ale bez boczków i lędźwi pasażera

Daj znać gdy zejdzie z produkcji, bo moje w tym statusie jest już ponad miesiąc i końca nie widać.

A gdzie status sprawdzasz, przez handlowca?

Opublikowano
Ja dziś dostałem info od handlowca, że auto w produkcji i do końca kwietnia będzie zrobione. Zamawiane 12.01. Ma być z harmanem, ale bez boczków i lędźwi pasażera

Daj znać gdy zejdzie z produkcji, bo moje w tym statusie jest już ponad miesiąc i końca nie widać.

A gdzie status sprawdzasz, przez handlowca?

Tak, przez handlowca. Nie mam innej możliwości.

Opublikowano
Czy ktoś z forumowiczów czeka jeszcze na realizację zamówienia z grudnia 2020 (lub wcześniejszego), czy zostałem już sam ?
Opublikowano
Czy ktoś z forumowiczów czeka jeszcze na realizację zamówienia z grudnia 2020 (lub wcześniejszego), czy zostałem już sam ?

Październik zgłasza się. G21 318i M pak, termin odbioru do 28 lutego był

Opublikowano

15 grudzień ... produkcja niby 19.04