Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Jestem nowy na forum, choć "parę" beemek w życiu miałem. Niedawno zamówiłem nową G20 u jednego z dealerów w Gdańsku.

Też macie zapis w umowie o wyłączeniu rękojmi? Auto w leasingu, zgodnie z obowiązującym prawem mogą taki zapis w umowie zrobić.

Nie spodziewałem się po dealerze, marki premium takiej praktyki. Widać nie ma znaczenia czy to marka taka, czy owaka, tylko podejście dealera do tematu. Mocno sie zdziwiłem. To nie będzie pierwsze moje nowe auto, nigdy takiego zapisu nie miałem. Nawet jak kupowałem auto, znane z awaryjności, gdzie dealer miał wiele spraw przedsadowych i które kończyły się w sądach, nie stosował takich zapisów.

Przepraszam, jeżeli to nie w tym wątku powinien znaleźć się ten temat.

Opublikowano

Dawno pozbyłem się wyobrażenia o BMW jako premium. Miałem kontakt z różnymi pracownikami kilku salonów (sprzedawcy, genius, leasing, części), z każdym jakieś złe doświadczenie. Rękojmia to tylko kolejna cegiełka.

5. Odpowiedzialność Sprzedawcy

5.1. W przypadku, gdy Kupujący nabywa pojazd jako konsument (...) Sprzedawca odpowiada z tytułu rękojmi (...)

5.2. W przypadku, gdy Kupujący nie jest osobą, o której mowa w pkt 5.1, odpowiedzialność Sprzedawcy z tytułu rękojmi zostaje wyłączona