Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z silnikiem n42b20 czasem chodzi normalnie nie ma reguły olej wlany valvoline 5w30 zmieniany co 10 tyś mianowicie tylko na zimnym silniku i tylko pierwsze odpalenie grzechocze coś w silniku prze jakieś 2 sekundy i wywala mi błędy czujnik położenia wałka rozrządu zaworów ssących silnik nie ma mocy wystarczy że zgaszę odpalę jeszcze raz wszystkie problemy znikają podmieniłem miejscami czujniki ssący z wydechowym dalej to samo później podmieniłem elektrozawory miejscami też nie pomogło proszę o pomoc błędy sprawdzane inpa i autocom
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż ten błąd z inpa. Zapewne rozrząd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie mam jak ci tych błędów pokazać . Jak by było coś z rozrządem to by za każdym razem np. na zimnym silniku byłby problem a tu nie ma regały tydzień chodzi normalnie później coś mu odwali i wywala błąd i nie chce jechać a co najlepsze zgasisz odpalisz nawet zaraz po pierwszym odpaleniu zimnego silnika nie trzeba silnika grzać już problemu nie ma jedzie normalni , może to byc zaworek w chłodnicy oleju ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to nie teleporada, potrzebne są konkrety, czyli błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.