Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Mam pytanie - czy mogę flashować te moduły kablem k+dcan ? Nie posiadam icoma.

Chciałbym wgrać nowsze softy.

Auto to 525D build 09/06, prod. 12/06

Wydruk z inpy poniżej:

12 DME/DDE OKAY D50M57E0 D_MOTOR 7811898 4A46 0014 0 10 26.255.255 2.3.1 8.2.48 0.0.0 16.11.2006
18 EGS OKAY GS19B D_EGS 7563325 4D47 0202 2 15 15.46.3 2.3.10 0.16.96 0.0.0 12.11.2006

Dziękuję i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

100% gwarancji nie da Ci nikt, bo kabli OBD jest cała masa.

Sam wielokrotnie aktualizowałem sterowniki przy użyciu kabla K-DCAN, bez większych problemów.

Nie polecam aktualizować sprzętu audio(czegokolwiek na światłowodzie), aczkolwiek MASK wielokrotnie robiłem po K-line, bo po MOST stwarzał problemy.

W poliftach nie polecam także aktualizować lewarka(GWS), bo potrafi też się wykoleić(przy użyciu ICOM, nie ma problemu).

Opublikowano

Dziękuję,

Czy razem z aktualizacja sterownika skrzyni powinienem zaktualizować sterownik silnika ? Czy jest między nimi „bezpośrednie” połączenie w kwestii softu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuję,

Czy razem z aktualizacja sterownika skrzyni powinienem zaktualizować sterownik silnika ? Czy jest między nimi „bezpośrednie” połączenie w kwestii softu?

Nie bez powodu jakakolwiek ISTA dąży do tego, żeby sterowniki danej grupy miały ten sam poziom I-level

W E65 LCI N62, gdy zrobiłem aktualizację skrzyni, w sterowniku silnika pojawił się błąd niewłaściwego komunikatu ze skrzyni. Po aktualizacji sterownika silnika problem zniknął.

Jak robisz skrzynię i silnik, to dobrze zrobić też DSC, AFS, EDC itp. sterowniki związane z napędem