Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dziś po przejechaniu około 5 km moje e87 116i 2004 r. nagle zgasło bez ostrzeżenia. Przy próbie odpalenia pokazuje się kontrolka awarii układu regulacji podwozia (czyli trójkąt z wykrzyknikiem w środku, dookoła strzałka i wykrzyknik obok). Auto kręci ale nie odpala. Po 1,5h odpalił bez problemu, pochodził z 5 minut na wolnych obrotach, następnie przejechałem kilkaset metrów i ponownie ten sam problem.

Przed całą akcją wymieniałem filtr powietrza i kabinowy. Po awarii pierwsze co to sprawdziłem czy nie poluzowałem jakiejś wtyczki przy tej robocie ale nic takiego nie znalazłem. W internecie znalazłem kilka tematów odnośnie tej kontrolki ale nigdzie nie było mowy o nagłym gaśnięciu auta. Ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Macie jakieś pomysły co to może być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyrzuca innych ikon ? Czy nie zaświecały się kontrolki DSC ABS ? Bo to sugeruje typową usterkę uszkodzonych (rozerwanych przez korozję przegubów ) pierścieni ABS z tyłu . Gaśnięcie silnika to raczej inna usterka . Podłączyć kompa zobaczyć co go boli .