Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Otóż przesiadłem sie z innego auta gdzie kierownica mozna bylo kręcic bardzo lekko oraz bez zadnych oporow. Kupilem bmw e90 gdzie kierwonica chodzi ciężej i z oporem fajnie tak sportowo, ale czy bmw ma tak juz samo w sobie ze kiera chodzi ciężej niż w innych samochodach ? W miejscu moge kręcic jedną ręką a w poprzednim aucie kręciłem jednym palcem. W czasie szybszej jazdy po zakrętach kierownica tez chodzi z większym oporem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Otóż przesiadłem sie z innego auta gdzie kierownica mozna bylo kręcic bardzo lekko oraz bez zadnych oporow. Kupilem bmw e90 gdzie kierwonica chodzi ciężej i z oporem fajnie tak sportowo, ale czy bmw ma tak juz samo w sobie ze kiera chodzi ciężej niż w innych samochodach ? W miejscu moge kręcic jedną ręką a w poprzednim aucie kręciłem jednym palcem. W czasie szybszej jazdy po zakrętach kierownica tez chodzi z większym oporem.

To zalezy. Najlepiej prawidlowo zadac pytanie, zaczynajac od modelu, nastepnie silnika oraz rocznika. W tym typoszeregu wystepuja 4ry rozne rodzaje wspomagania wiec nie wiemy co jest u Ciebie oraz co bylo w aucie, do ktorego porownujesz.

Opublikowano
Bmw e90 318i 2006r wspomaganie hydrauliczne. Przesiadłem się z laguny gdzie wspomaganie chodziło delikatnie a w Bmw z trochę większym oporem. Niby fajnie ale czy to tak ma być ze chodzi ciężej ? Być może wy tutaj użytkownicy jeździcie tylko Bmw wiec nie macie porównania co do innych aut
Opublikowano
My tutaj użytkownicy jeździliśmy różnymi autami i tak, hydrauliczne w przedliftach chodzi ciężko w porównaniu do wielu innych marek. Raczej nic nie jest nie tak z twoim wozem, po paru dniach przywykniesz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak już przywykniesz i znowu wsiądziesz do innego, to będziesz myślał, że się coś zepsuło i kierownica nie ma połączenia z kołami :)
Opublikowano
Ja czasem jak po jeździe nową Skodą Superb wsiadam do E90 mam wrażenie, że mam za niskie ciśnienie w kołach :lol: