Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pacjent e 60 530d 218hp.

Odkąd go nabyłem nie działa poziomowanie lamp-xenonów.

Zmieniłem silniczek lampy lewej.

Zmieniłem oba sensory na wahaczach.

nic....nadal nie działają. Nie zmieniłem jedynie silniczka lampy prawej. Nie wiem czy działa, a jeżeli nie czy ma to jakiś wpływ.

Koledzy.Gdzie włożyć łapy żeby o usprawnić?

Opublikowano
Podłącz pod kompa, usuń błędy. Zobacz jakie nowe się pojawią.

Zrób adaptacje lamp.

mam DELPHI. Nie mogę znaleźć adaptacji.

błąd-------------------------------------------------------------- 9CB6 HVAC

Opublikowano
U mnie w prawej lampie silniczek był padnięty to poziomowania nie było na obu lampach. Odłącz tą wadliwą lampę, to w drugiej poziomowanie powinno zadziałać.
Opublikowano
U mnie w prawej lampie silniczek był padnięty to poziomowania nie było na obu lampach. Odłącz tą wadliwą lampę, to w drugiej poziomowanie powinno zadziałać.

sprawdzę. Dzięki za sugestię

Opublikowano

Czy przy wadliwym jednym tym silniczku miałeś chociażby jakiś minimalny ruch soczewki ,czy zerowy ?

Opublikowano

Czy przy wadliwym jednym tym silniczku miałeś chociażby jakiś minimalny ruch soczewki ,czy zerowy ?

Dokładnie już nie pamiętam, ale raczej był zerowy.

Opublikowano

U mnie dokładnie tj u Ciebie,po wypięciu prawego silniczka lewy ładnie zadziałał ,nr spisane zamówię i przekładka ,prawy raczej wadliwy choć błędu nie bylo żadnego .

Opublikowano
Sensory na wahaczach nowe.

Silniczki. Nowe.

U mnie problemem okazal się moduł seiateł(ten pod kietownicą za immobilizervem)

Jednak nie. to nie moduł.....

Za dwa tyg mam termin u elektronika. Sprawdzi gdzie przyczyna bo już mam wszystko nowe, a poziomowania nie ma nadal!!!!!

• Moderatorzy
Opublikowano

Słuchaj co się u mnie dzieje. Lewa lampa nie wykonuje testu po włączeniu świateł. Czujniki odrzuciłem, sprawdzałem przedni i tylny wszystko się kupy trzyma. Poza tym, prawa lampa robi test prawidłowo,a przy awarii czujnika obydwie lampy świecą w dół nie robiąc testu i się nie podnoszą.

A więc wymieniłem silniczek w lampie lewej - nie wkładałem go do lampy załączam światła dalej nic. Stawiam na wiązkę jutro będę z tym walczył.

Nie ma ruchu na silniczku lewym, nie robi testu.

Przetwornica to nie jest, bo soczewka i ring świecą dobrze.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ruszyłem niebo i ziemię, czujniki, silniczki i bezpieczniki, a wtyczka pod lampą byłą wypięta :D

Solved.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany.

W prawej lampie był (wewnątrz izolacji-niewidocznie "gołym okiem")przerwany jeden z trzech przewodów do starowania silniczniem.......

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Problem rozwiązany.

W prawej lampie był (wewnątrz izolacji-niewidocznie "gołym okiem")przerwany jeden z trzech przewodów do starowania silniczniem.......

Mógłbyś pokazać mniej więcej w którym miejscu to było? albo opisać...