Skocz do zawartości

Bmw e39 dziwny dźwięk przy wyłączonym zaplonie

Gagatek81

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
A to na pewno wydobywa się spod prawego błotnika ? Tam jest tylko zbiornik płynu do szyby. Ewentualnie pod prawym filtrem kabinowym jest sterownik silnika i wentylatorek, ale nie wiem czy w każdej wersji. Co innego jeśli to byłoby spod lewego błotnika. Tam jest webasto (chyba, że nie masz), w którym jak nawali elektronika to częstym objawem jest pracująca bez powodu dmuchawa.

• Zasłużeni forumowicze

Mogę się mylić, ale czy nie łatwiej i szybciej będzie odkręcić nadkole i sprawdzić skąd dokładnie wydobywa się dźwięk?

Jeżeli w momencie otwierania klapy dźwięk ustaje to prawdopodobnie masz przetartą wiązkę na łączeniu klapy z budą.

W momencie kiedy klapa jest zamknięta może być jakieś przebicie i być może któraś z pompek sprysków (nie napisałeś czy masz np. spryski lamp) dostaje zasilanie.

Z drugiej strony, gdyby nawet któraś z pompek dostawała zasilanie to ujawniło by się to permanentnie działającymi spryskami.

Chyba, że masz pusto w zbiorniku sprysków.

Ale najlepiej zrzucić nadkole i sprawdzić co buczy.

I napewno zajrzałbym w wiązkę w tylnej klapie, najpierw po stronie pasażera.

pzdr

yaz

A czy przypadkiem twoje auto to nie 2.5 lub 3.0 diesel ? W tym miejscu za nadkolem jest tylko WEBASTO....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

• Zasłużeni forumowicze
A czy przypadkiem twoje auto to nie 2.5 lub 3.0 diesel ? W tym miejscu za nadkolem jest tylko WEBASTO....

A Webasto nie jest montowane czasem po stronie kierowcy?

Ja tak mam u siebie, co prawda to benzyna, ale po stronie pasażera jest miejsce tylko na zbiornik sprysków.

pzdr

yaz