Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Potrzebuję jakiś punkt odniesienia . Wymieniałem przednią szybę w zakładzie typowo do tego . Poprzednia miała odpryski i wypiaskowana . dałem zamiennik taki powiedzmy średnia półka . wymiana przebiegła normalnie . z tym że wyskoczyła ciekawostka taka że jak słońce miałem pionowo prawie nade mną troszkę na tej dolnej czarne obwódce zaczeły odbijać się te mocowania konsoli . wiem na 1000% że tego wcześniej nie miałem . drobna analiza tematu i o ile po bokach między szybą a brzegiem konsoli jest powiedzmy 3 mm szpara to na środku jest z 9 mm . potrzebowałbym opinii kogoś kto ma najlepiej jeszcze oryginalną szybę czy ta przestrzeń jest jednakowa czy to na środku jest większe . chyba że wyrzucili jakieś tam wygłuszenie . to sprawdzę zaraz w TIS . po mojemu to nowa szyba jest za bardzo wybrzuszona na dole .

0fc602ea3547d835med.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak szyba ze średniej półki, albo firma, która robi szybę na pierwszy montaż albo krzak. W przypadku e46 (niedawno wymieniałem) pod czujnik deszczu/zmierzchu pilkington 700,- a zamiennik 620,-.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdziłem i u mnie jest równo na całej szerokości szyby, u dołu jest tyle samo przerwy po bokach jak i w środku, małego palca tam nie wcisnę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za info , czyli pamięć jeszcze mam dobrą .

Krzak nie krzak . Do tej pory miałem BENSON ( oczywiście najtańszy chinol ) i było ok . Teraz mam Fuyao ( tez chinol ) i to montują w nowych Audi i BMW . Tylko że OE a zamiennik to już 2 różne światy . Trudno znając moje szczęście to za rok i tak będzie do wymiany , się zapiernicza to i szyby lecą . Zresztą już dostałem strzała od jakiegoś kasztana czy coś .

Następnym razem Pilkington albo Nordglass .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jednak wez pilkington lub tą Fuyało. Nordglass tak mi się szybko porysowal w porównaniu do Fuyaro, ze masakra.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obecnie mam Fuyao . Następna jednak pilkingkton będzie .

Montowałem w służobwych nordglas-a i one od powiewu wiatru faktycznie się rysują .