Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam od jakiegoś czasu problem z szarpaniem krótko po odpaleniu silnika. W momencie wciśnięcia głębiej pedału gazu mam wrażenie zalewania silnika, jest zamułka a po chwili wciska w fotel. Problem znika już po minimalnym rozgrzaniu silnika. Przepływka, silnik krokowy sprawne, świece, fajki nowe. Ma wrażenie ze w silniku strajkuje też kilkanaście koni.

Czy jest możliwe że któraś z cewek nie domaga na zimniym silniku, a może filtr paliwa - nigdy nie wymieniałem.

Przy wymianie świec zaobserwowałem trochę oleju na paru świecach. Co prawda wydaje mi sie że poprostu nie dokreciłem ich tak jak trzeba (bałem sie o gwint), ale może jest inna przyczyna wycieku i może to sprawia jakieś problemy.

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

:wink:

----=== 0o=[][]==o0 ===----

Better than a straight six are two straight sixes

Opublikowano

ja ci odpowiem skąd jest olej na świecach i dlaczego ci szarpie na zimnym silniku. miałem to samo. wymień sobie uszczelke pod pokrywąbo olej przedostaje sie właśnie z niedokręcenia świec tylko puszcza ci uszczelka a dokładnie takie uszczelniacze co przychodza na gniazda od świec między pokrywą a głowicą a co z tym się wiąże to poprostu przebicie i tak to się dzieje wtedy

, komplet tych uszczelniaczy z uszczelka pod pokrywa jest to w całości sprzedawane kosztuje ok 70 zł.

Opublikowano

Dzieki za szybką odpowiedź!

Teraz kolejne pytanie. Czy dobrze zrozumiałem mam wymienić uszczelkę pod ta kapą gdzie wkręca się świece? Ile jest przy tym roboty i co można ewentualnie popsuć :?

Pozdrawiam!

----=== 0o=[][]==o0 ===----

Better than a straight six are two straight sixes

Opublikowano
wiesz co pojedz sobie do jakiego mechanika niech ci wymieni on łatwa jest to robota ale jeśli nie zrobisz tego dokładnie to bedzie to samo jest to góra 2 godzinki ale trzeba uwarzać ponieważ te śruby co przykręca sie pokrywe sa przegrzane i łatwo je przekręcić albo zerwać ja zerwałem dwie póżniej musiałem wiercić wieksze otworki gwintować i dorabiać takie śruby wiec myśle że oszczędż sobie a za taka wymiane to mechanik dużo nie weźmie