Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam f31 o nr vin WBA3K31020F664219 w opcjach idrive nie mam checkboxa "światła do jazdy dziennej".

Pytanie. Czy rzeczywiście fizycznie ich nie ma czy można jakoś zaprogramować tak aby ringi świeciły jako światła dzienne?

P.s. W pozycji "A" świecą się zawsze ringi i ksenony.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A w ogóle w F30 występuje opcja wyłączenia lub włączenia świateł do jazdy dziennej? Dzienne nie są standardem, przynajmniej w przypadku ksenonów? Ja w swoim aucie nie mam tej opcji do odznaczenia, a dzienne pracują prawidłowo.

Jeżeli w dzień nie przełącza Ci się na światła dzienne, to masz coś niehalo z czujnikiem zmierzchu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
No ale po co skoro auto mu non stop na mijania jeździ? Edytowane przez mmw
Opublikowano
A np. po to aby na zapłonie lub w czasie postoju móc całkowicie wyłączyć światła. W E 60 jest tak samo ta opcja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie neguje sensu tej mozliwosci, tylko wskazuje ze kolega ma jakis problem za swiatlami, ktory nie ma nic wspolnego z opcja wlaczania swiatel dziennych.
Opublikowano

Po programowaniu bimmerem udało mi się zrobić tak, że przy pozycji "0" świeca się ringi pełna mocą ale przy "A" dalej świecą sie mijanki. Sukces polowiczny.

Powie mi ktoś jak sprawdzić czujnik zmierzchu? To jest ten sam co od zegarów? Bo zmieniają mi się normalnie.