Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. To mój pierwszy post. Posiadam BMW F31 LCI 320D 190KM. Dzisiaj zmieniłem wyświetlacz Bussines na Professional (HU NBT) Niestety po podpieciu wszystkiego na nowym wyswietlaczu pojawia się komunikat NO SIGNAL. Dodam jeszcze, ze nawet zakodowalem nowa rozdzielczość poprzez bimmercode, ale niestety nadal to samo. Ma ktoś jakiś pomysł? Z tego co czytałem na różnych postach powinno działać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie mu ten wynalazek bimmercode, źle zakodował w HU obecność dużego wyświetlacza. :)
Opublikowano
Na bimmerpost znalazłem odpowiedź na mój problem. Po prostu do mojego modelu pasują jedynie dwa numery części tych wyświetlaczy. Ten w którym pojawił się komunikat no signal miał inny numer części. Po zakupie odpowiedniego wyświetlacza i po zakodowaniu działa idealnie. Więc jeśli ktoś ma model po lifcie i chce zmienić wyświetlacz, to wystarczy kupić odpowiedni , zakodować i będzie działać. Podaje numery części które pasują: 9292248, 9387453.
Opublikowano

Jakie są różnice oprócz rozmiaru między wersją Bussiness a Professional?

Osobiście zastanawialem sięczy nie wrzucic lepiej panelu android? Obecnie mam Bussiness

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Business to zupełnie inna jednostka. Nie ma twardego dysku, inne są mapy itd., ale generalnie w praktyce nie ma różnicy dużej. Business od połowy 2014 roku to inna jednostka niż stara i ma możliwość pracy na dużym ekranie z pełną tego funkcjonalnością, ale nie staje się ona od razu tym samym co Professional. W mojej opinii, mając jednostkę Business, lepiej założyć ekran 10.2 cala z Androidem niż wymieniać na oryginalny większy czyli 8.8 cala. Koszty niewiele większe, a masz oprócz jeszcze większego ekranu, dodatkowo, pełną funkcjonalność Android, czyli mapy googla, Youtube i wszystko co pracuje na Androidzie.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Cześć. Z jakiego roku jest twoje f31 

mam taki sam problem chce zmienić ekran a większy  Jaki jest obraz po podłączeniu odpowiedniego ekranu 

no signal? Później zielone kreski?