Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie do was bo ja już zgłupiałem. Doposażam F07 w ACC.

Czy muszę zmieniać panel asystentów jazdy te po lewo od kierownicy pod nawiewem?

Czy dobrze myśle, że przy ACC jest ten który ma zdarzające się auta na guziku?

Obecnie mam taki:

EC9-D6-A94-36-FA-452-A-A08-D-1519311-EBB34.jpg

Przyciski kierownicy już są, ICM jest, czekam tylko na DSC i pytanie co z tym panelem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 5er z 2011 miałem właśnie te zderzające się auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do aktywnego tempomatu tego klawisza nie potrzebujesz, ale jak już chciałbyś skorzystać z okazji i od razu uruchomić ostrzeżenie przed kolizją, to już ten klawisz będzie przydatny
Opublikowano
Ogólnie ostrzeżenie przed kolizja mam teraz i wydaje mi się, że pierwszy guzik za niego odpowiada. Chyba, że przy acc zupełnie inaczej to działa?
Opublikowano
Wydaje mi się, że w poliftach te uderzające nie dwa auta nie występują i zostały zastąpione tym co mam teraz. Ogólnie nigdzie na aukcjach nie ma panelu takiego jak ja mam plus te dwa samochody. Od polista chyba trochę zmienili grafiki i uprościli działanie
Opublikowano

Wszystkie części zamówione, tak jak wspomniałem panel asystentów w polifcie się różni od przedlifta i ten który mam obsługuje już „ACC”.

Pompa DXC ACC - 500zl

Radar - 700zl

Uchwyty nity złącza do radaru - 150zl

Kratka zderzaka - 130zl

Przyciski kierownicy - 80zl

Moduł ICM - 625zl

Razem 2200zl wiec cena raczej dobra.

Największy problem był z pompa abs. Znaleźć do Xdrive i ACC graniczy z cudem. Jeśli ktoś wie co sprzedaje to pompy są po 1500-2000zl. Wszystkie które znajdowałem za około 1000 były albo już nieaktualne albo coś było z nimi nie tak. Po numerach części nic się nie znajdzie bo w bazie danych są zupełnie inne i są namieszane.