Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Choć to moje trzecie auto BMW, a drugie z USA, dopiero teraz dołączyłem do klubu :oops:

Moje G12 750LI 2016 M pakiet płynie dopiero z Kalifornii, a jak się pewnie domyślacie, przy imporcie z USA, to samochód po "dzwonku". Zanim dopłynie chciałbym już powoli kompletować części do naprawy. Auto robię dla siebie, więc zależy mi, by wszystko było, jak należy. Do wymiany mam przedni pas/wzmocnienie w komplecie z chłodnicami. Znalazłem w sieci kilka ofert, jednak nikt ze sprzedających nie był w stanie określić mi, czy jest różnica pomiędzy US a EU. W moim aucie, jak we wszystkich G12, które obserwowałem i licytowałem na Coparcie i IAAI są dwie białe taśmy, biegnące równolegle wzdłuż zderzaka na dolnej i górnej belce. W tych sprzedawanych u nas, choć na naklejonych etykietach w j.niemieckim jest 750i US, takich pasów nie ma. Czy ktoś z Was ma jakąś wiedzę na ten temat? Dodam jeszcze, że sprawdzałem w rożnych sklepach on-line i wszędzie te pasy są niedostępne - o co chodzi? Domyślam się, że ma to związek z normami dot. bezpieczeństwa innymi dla USA...

Pewnie wyjdą jeszcze jakieś kwiatki podczas naprawy, i nie przeraża mnie to, ale raczej fascynuje :D - jak coś, będę pisał...

Będę wdzięczny za pomoc w temacie :lol: