Skocz do zawartości

Nowe linki hamulca ręcznego ATE problem z jedną help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie help.. dzisiaj zabrałem się za montaż szczek no i linki miałem w kabinie już lekko przyłapane śrubami ale lewa linka w kabinie mogę ją ruszać swobodnie w tym mechanizmie/wajcha ręcznego czyli jak linka z tyłu nie jest podłączona tylko luzno leży to mogę w kabinie wysunać na tyle,że gwint cały do góry mi wyjdzie.Natomiast prawa linka już nie.. jak by się blokowała w tym mechanizmie w kabinie..wyjąłem obje linki i patrze na nie i tutaj jak gwint to jedna jest grubsza a druga chudsza chodzi o to:

https://zapodaj.net/4482333928789.jpg.html

nagrałem Panowie filmik o co chodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widać, że różnią się, ta wyżej ma nawet większy sześciokąt.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może jedna jest na lewą stronę a druga na prawą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
nie Mańku bo tutaj jak patrzyłem to ta linka grubsza to linka prawa czyli od strony pasażera inaczej nawet byś nie włożył w tunelu tam pod ręcznym bo sa jeden otwór jest owalny a drugi sześciokątny..
Opublikowano

Sprawdziłeś chociaż długości która idzie na którą stronę , mi się zdaje że może źle zamówiłeś albo ktoś inną ci zapakował i wysłał .

lewa.png

prawa.png

Na tych nie widzę różnicy .

Opublikowano

linki na bank są po numerach dobre.Zamawiałem ze sklepu który brał z IC

dodatkowo na linkach ATE PISZE 23 czyli prawa i 24 lewa.Na lince prawej 23 jest napisane czyli prawidłowo tzn 223 a lewa 224

długość też się zgadza.. prawa ma 1708 i faktycznie tyle ma po zmierzeniu..

ps jedną tą linkę musiałeś wziąć do niej pilnik i ten element sześciokątny zjechać by średnica zrobiła się mniejsza/porównywalna z oryginalną bmw i wtedy linka już dość luzno sobie weszła :roll:

Opublikowano

Panowie kabaret.. oddałem prawą linkę trw przyjęli w sklepie i zaryzykowałem kupiłem jeszcze jedną linkę prawą ATE w innym sklepie.Odebrałem linkę patrze na końcówke i cienka..taka jak po lewej stronie... no to człowiek zadowolony zabieram się za puszczenie linki,przez wózek ładnie wszystko przechodzi i teraz etap pod spodem od ręcznego i okazuje się,że ATE ulało za grubo plastik o ten:

https://ifotos.pl/zobacz/8jpg_qqxepwn.jpg

przez co za nic w świecie nie włożyłby go w tunelu pod ręcznym.. bo średnica plastiku większa niż otworu akurat miałem linkę prawą ATE tą co znów końcówka sześciokątna była gruba i tam ten plastik był znów chudszy :)

Czyli w nowej lince ate obecnej tam gdzie końcówka gwintowana to cienki tak jak po lewej stronie ale za to plastik czarny znów grubszy niż w poprzedniej ate..

Jako,ze tamta poprzednia ciut się przycinała więc dałem tą nową ate tylko plastik zaznaczony na zdjęciu musiałem potraktować szlifierką kątową delikatnie by zmniejszyć objętość i dopiero ładnie weszło i linka chodzi elegancko

nie spodziewał bym się tego po ate...

Ps pierwsza linka ate prawa gdzie sześciokąt był gruby przy gwincie brana była z intercarsu była w fabrycznym oryginalnym opakowaniu ate... druga kupiona z allegro z pewnego źródła również linka fabrycznie zapakowana

w obu przypadkach linka wyszła po około 60zł szt.Jedynie lewa linka ate trafiła się,ze pasowała i tutaj jak ręczny w kabinie i pod spodem w tunelu wszędzie

Dlatego jak by ktoś miał wymieniać linki niech pomyśli o boschu :roll: