Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko. W swojej bawarce nie mam żadnego koła zapasowego ani dojazdowego. Mam felgi 18. Czy koło dojazdowe też musi mieć ten rozmiar? Czy mogę np założyć r17 dojazdowe? Jeżdżę często na De, więc może lepiej pełnowymiarowe koło zapasowe? (Tylko trzymać to w pokrowcu w bagażniku...)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To już od Ciebie zależy, co chcesz mieć.

Możesz mieć mniejsze, albo pełne, możesz mieć dojazdówkę, albo wrzucić do bagażnika puchę z pianką.

Zależy jak bardzo krytyczne jest, żebyś do celu dojechał, lub naprawił sobie pod drodze. Oczywiście pełne koło najlepsze, bo zakładasz i jeździsz bez problemów dalej.

Osobiście nic nie mam w samochodzie (jak kupiłem był na runflatach, zmieniłem na normalne), ale jak jeżdżę od 10 lat i kilkaset tysięcy km kapcia nie złapałem (raz tylko znalazłem gwoździa w kole to wyjeli i zakleili w 5 min w pierwszym lepszym warsztacie), ale za to mam ubezpieczenie na całą EU z naprawą lub podstwieniem samochodu zastępczego w razie większych problemów, więc to też jakieś rozwiązanie.