Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miłośników BMW. Niestety kłopoty z E36. Oczywiście jeździ żadnych zakłócen pracy silnika, ale była konieczność demontażu fotela pasażera: mechanicznie tj. śruby poszły gładko (nasadowy klucz 16). Natomiast odłączenie przewodów (złacza) i ponowne załaczenie spowodowało, że kontrolka na tablicy (czerwona) od poduszki powietrznej świeci :cry: Oczywiście po uruchomieniu silnika kontrolka po kilku minutach gaśnie i jest wszystko OK. Martwi mnie to, że może to mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo. Te przewody to prawdopodobnie zasilanie do napinacza pasów bezpieczeństwa. POMOCY!!!! :modlitwa:
Opublikowano
Jesli masz napinacze to tak, to sa te przewody, ale mozliwe tez, ze byly to przewody od maty fotela, ktora wykrywa czy pasazer znajduje sie na siedzisku. Niestety pozostaje Ci tylko podlaczenie auta do kompa i skasowanie bledu. Nic recznie nie zrobisz. Po za tym powinienes poszukac czegos bo na foum bylo o tym duzo.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Mam ten sam problem kontrolka poduszek gasnie po 2min.System będzie ok gdy zgasnie ale nie doszedłem czy to napinacze czy maty powodują długotrwałe trawienie sprawdzania systemu przez komp.Jeżeli gasnie kontrolka podusek to system zadziła,niema obawy,tylko ze gdyby to był problem mat to w razie kraksy( nie daj Boże) wystrzelą poduszki pasażera i kierowcy (LOL) ot cały problem.