Skocz do zawartości

e91 M47 Tłumik końcowy

elvis2sty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi czy zdjęcia. Google też przepatrzone. Chcę zmienić oryginalny tłumik końcowy na "dwururkę" z 3.0d. Wiem, że średnica rury jest inna, wiem też że potrzebuję dodatkowego uchwytu i wieszaka. Stąd też moje pytanie. Czy ma ktoś może zdjęcia miejsca do którego trzeba przykręcić uchwyt? A może ktoś przerabiał to u siebie i jest w stanie podpowiedzieć? Z góry dzięki za odpowiedzi i proszę o wyrozumiałość ;) Edytowane przez elvis2sty

Tego nie jestem w stanie zrozumieć. Nie prosiłem o rady co jest lepiej albo co by było lepsze tylko zadałem konkretne pytanie i oczekuje konkretnej odpowiedzi. Jakby mi się podobała końcówka np. Ulter i chciałbym uciąć aktualną i wspawać nową to chyba nie zakładałbym tego tematu.

Z takim bucowatym podejściem odpowiedzi nie znajdziesz :)

Ale odpowiem na twoje pytanie. Zmieniasz całość p&p tzn razem ze środkowym aż po kata, powinny być fabryczne miejsca do przykręcenia uchwytu. Ten od 2.0d a 3.0d różni się miejscem podłączenia. Jest to do zrobienia ale będziesz miał trochę zabawy żeby to spasować a uchwyt widzisz po zdjęciu gdzie powinien być. Jakieś 30cm na przeciw tego co masz przy końcówce.

c1b7f0de23bc504284b4a073c7727d3d.jpg

cec91f01edf7b6cd8d3cb67e77df2932.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie uważam żeby moje podejście było „bucowate”. Chciałem uzyskać odpowiedzi na pytania, a nie czytać co by było lepsze :)

Odpowiadając na to co napisałeś to w sumie nic nowego się nie dowiedziałem. Bardziej zależało mi na zdjęciu podłogi w miejscu tego uchwytu tłumika, żeby wiedzieć czy jest przygotowane miejsce czy jakaś większa rzeźba. Tak czy tak dziękuję :)

Wszystko jest pnp bez żadnego rzeźbienia, cięcia, gięcia, spawania. Słabo szukałeś. Sam opisywałem co trzeba kupić w nie jednym temacie bo już to zrobiłem. Żadne średnice nie są inne chyba, że ktoś kupi wydech w częściach i sprawa z 3 w 1

Proszę czytać ze zrozumieniem. Buda jest ta sama ale w 2.0 nie ma tego uchwytu na wieszak więc trzeba go kupić i przykręcić. Stąd moje pytanie na samym poczatku tematu czy ma ktoś zdjęcie tego uchwytu, żebym mógł zobaczyć w którym miejscu jest przykręcony do budy. Jaśniej się już nie da :)