Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od tygodnia ma problem z autkiem mianowicie kręci, odpala na 3 sek i gaśnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Pompa Paliwa działa, sprawdzony czujnik położenia wału oraz rozrzadu

Jeśli ktoś miał podobny problem i został on rozwiązany proszę o rady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gumy od przepływomierza do kolektora całe? Odepnij przepływomierz i sprawdź czy będzie chodził.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano (edytowane)
Sprawdzone zostało : filtr paliwa, ciśnienie w listwie, czujnik położenia dolotu, wydechu i wału, cewki, świece, czujnik stukowy, przepływomierz, czujnik położenia przepusticy, disa, immobilizer, silniczek krokowy. Jedynie czujnik temperatury płynu chłodzącego na powrocie wskazuje - 48 stopni. Edytowane przez Igoras
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedynie czujnik temperatury płynu chłodzącego wskazuje - 48 stopni.

Czyli komputer na rozruchu wali paliwa jak z prysznica.

Opublikowano

niom jak gdyby, jutro ogarne ten czujniki i sier okaze jak nie to swapa robie :evil:

Wiec pomału konczą mi sie obcje moze macie jakies sugestie czy cos co moze mnie naprowadzi

Dziekuje

Opublikowano

W jaki sposób zostały sprawdzone czujniki wału i walka? Jakie ciśnienie paliwa?

Swap ma sens jeśli jest bardzo niskie cienienie sprężania co zauważył bym po poborze oleju lub bardzo mocnym spadkiem mocy, że nie miał by siły odpalić

Opublikowano

przed podmianką czujników sprawdzałem na kąpie ,i po podmiance tez zadnych błedów po rozruchu ,cyk palił cyk gasł bez zmian

cisnienie 3,5 po czasie delikatnie opadło

Opublikowano
nie jestem pewny czy ten czujnik temp .plynu na powrocie ma az takie znaczenie przy doborze mieszanki wskazuje -48 a ,pozostałe czujniki w chłodnicy ,oleju i powietrza mają temp.zblizon do otoczenia
  • 3 tygodnie później...