Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pacjent to E87 120i przedlift. W dni kiedy jest wysoka temp. w okolicach 30 stopni klimatyzacja praktycznie nie działa. Czasem się załączy i czuć chłodne powietrze, ale głównie to dmucha ciepłym. Problemu tego nie ma przy niższych temperaturach - wtedy chłodzi. Niedawno byłem na uzupełnieniu czynnika i kontroli szczelności, także te elementy można wykluczyć. Niestety sytuacja ta została przeze mnie zaobserwowana już po tych czynnościach. Może miał ktoś podobny przypadek? Dysponuję kablem oraz ISTA/INPA i o ile nie jestem specjalistą w dziedzinie diagnostyki to jeśli ma ktoś pomysł co należałoby sprawdzić żeby choć trochę przybliżyć się do diagnozy to będę wdzięczny. Błędów brak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź w module klimy IHKA ciśnienie czynnika na postoju albo w czasie pracy . Na postoju po nocy około 5 Barów . W czasie pracy 16 może 15 . Może jest za dużo czynnika .
Opublikowano
Pomiary robione na postoju. Po nocy na wyłączonej klimie - 6 barów. Po włączeniu klimy doszło nawet do 24 barów i co chwilę spadało i wzrastało w przedziale 16 - 24.