Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wymianie foteli z anglika do wersji kontynentalnej założyłem po stronie kierowcy zwykły pas (bez dopinacza) bo takie było mocowanie w fotelu.

Chciałbym wyprogramować ten dopinacz bo bez niego mam błąd poduszek. Przeszukałem wszystkie podobne posty na forum, ale niestety nic konkretnego nie znalazłem. Mam oczywiście kabel i NCS-a.

Opublikowano
Trudna sprawa prubowalem na kilka sposobów niestety błąd pozostawał. Oszukałem układ rezystorem 2,5ohma j po problemie. Ogólnie przechodziłem że zwykłych taboretow z dwoma napinaczamk na komforty które miały tylko jeden napinacz. Pytałem różnych forumowych elektroników, jeśli chodzi o bezpieczeństwo trudno coś wyłączyć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znajdź właściwy błąd w modułach airbag. Bodaj w module SFZ będzie błąd tego dopinacza.

W opisie błędu będzie informacja o ZK1 lub ZK2

W tym samym module, ustawienia dla wspomnianej nazwy ładunku przestaw na nich_aktiv(bodaj są dwie opcja dla każdego ładunku), a jak nie będzie działać to spróbuj z "nicht_besteckt"

Opublikowano

Właśnie wróciłem od elektronika i wykodował mi ten dopinacz, ale niestety nie chciał pokazać co dokładnie zmienia.

Dla mnie najważniejsze że wszystko działa i nie musiałem używać do tego celu rezystora :D

Opublikowano
W takim razie spróbuje jeszcze raz. Przedtem miałem też problemy z aktywnymi zagłówkami i może to mnie zmyliło...