Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma w G20 czy innym aucie ten sprzęt? Warto? Zastanawiam się czy nie dołożyć te 900 złotych jednak mimo, że auto już zamówione. Nie wiem tylko jak z jakością obrazu w stosunku do ceny i możliwości. A może lepiej coś z rynku wziąć?

https://bmwblog.pl/nowe-rejestratory-jazdy-bmw-advanced-car-eye-2-0/

Sorki znalazłem. Temat do usunięcia proszę.

Opublikowano

Temat nie jest do zamknięcia bo wydaje mi się, że mylisz dwa rejestratory.

Napisałeś, że złożyłeś już zamówienie i rozważasz czy warto dorzucić 900pln na rejestrator. Ten rejestrator za 900 pln przy konfigurowaniu auta to nie jest ten którego link dałeś.

Tu mowa o wbudowanym rejestratorze, a więc takim który korzysta z innych kamer zamontowanych w aucie a to co nagrasz możesz wyświetlić na monitorze w aucie.

A ten co przytoczyłeś to zwykły rejestrator obrandowany przez BMW, który dodatkowo montuje się przy szybie i tak naprawdę każdy może go założyć nawet do Żuka.

Prześledź wątki, chyba ktoś tutaj brał ten rejestrator z konfiguratora - możesz się dowiedzieć jak to działa i czy jakość filmów jest zadowalająca.

Opublikowano

Z tym, że BMW Drive Recorder wymaga kamer 360 i należy go zamówić przy konfiguracji, chociaż w wielu krajach jest już dostępny w Connected Store jako aplikacja.

Jakiś czas temu dzwoniłem na infolinię i nie ma informacji czy/kiedy będzie dostępny w PL. A szkoda bo jestem zainteresowany, nie jest idealnym rozwiązaniem ale w razie W się sprawdzi, a nie wymaga żadnych ingerencji w samochód w przeciwieństwie do Car Eye.

• Moderatorzy
Opublikowano
Z tym, że BMW Drive Recorder wymaga kamer 360 i należy go zamówić przy konfiguracji, chociaż w wielu krajach jest już dostępny w Connected Store jako aplikacja.

Jakiś czas temu dzwoniłem na infolinię i nie ma informacji czy/kiedy będzie dostępny w PL. A szkoda bo jestem zainteresowany, nie jest idealnym rozwiązaniem ale w razie W się sprawdzi, a nie wymaga żadnych ingerencji w samochód w przeciwieństwie do Car Eye.

A nieprawda :) Zamówiłem u siebie w konfiguracji Drive Recorder. Był nieaktywny do update'u softu 03.2020, od tamtego czasu działa.

Instagram: @kolczasty
Opublikowano

A nieprawda :) Zamówiłem u siebie w konfiguracji Drive Recorder. Był nieaktywny do update'u softu 03.2020, od tamtego czasu działa.

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Pisałem że możesz zamówić (od niedawna, rok temu go nie było), ale jeśli tego nie zrobisz zamawiając to nie jest dostępny w sklepie do dokupienia. W innych krajach można bez problemu zakupić w dowolnym momencie, zainstalować i działa. ZTCW wymaga softu 11.2019.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie,

Nie chcę zakładać nowego tematu bo widzę że podobnych na forum jest już kilka a lepiej żeby wiedza była skumulowana w jednym miejscu niż w 10. Słuchajcie, zastanawiam się nad wideorejestratorem do swojej X4-ki którą odbieram w maju. Pierwotnie zamówiłem ten rejestrator dostępny do wyboru podczas konfiguracji, ten co wykorzystuje kamery 360 ale po przeczytaniu kilku tematów na tym forum i obejrzeniu kilka nagrań z niego, szybko się wycofałem. Bardzo słabo reaguje na zmienne światło. Kiepsko nagrywa szczegóły. Często nie jest w stanie nagrać nawet dobrze tablicy rejestracyjnej. W dodatku jest podatny na zabrudzenia bo kamera jest na zewnątrz. Odpuściłem. Teraz kolejnym nad którym się zastanawiam to właśnie wspomniane tu BMW Car Eye 2.0. Warto? Czy lepiej pójść w coś nie obrandowanego logiem BMW co będzie lepsze i tańsze?

Opublikowano

Ja u siebie jeszcze nie instalowałem, ale najbardziej podoba mi się rozwiązanie BlackVue DR900S (przód+tył) + akumulator Cellink NEO wpięty do fuse boxa. Aku ładuje się tylko jak auto włączone, a kamera działa w parking mode, pobierając energie z Cellinka.

Tylko ta kamera droższa od BMW car eye jest (ale obraz żyleta) :twisted:

Ja pewnie wybiorę coś od 70mai (xiaomi) czyli tanie i dobre + ten akumulator do trybu parkingowego

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
car Eye 2.0 porażka na 10 zdarzeń zarejestrowało tylko 2. Podam przykład zdarzenie odbyło się o 9.11 posiadam nagranie 9.10 i kolejne jest 9.13 a tego co potrzebne brak. Problem dotyczy także rejestracji po zatrzymaniu. Oddam na reklamację bo nie sposób uwierzyć ze to tak ma działać