Skocz do zawartości

E61 2.0 n47 2009r 177km Zgasła podczas jazdy S0074 S0098

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przejrzałem forum i chyba jest rozwiazanie tego problemu,dla pewności może któryś z kolegów miał podobny problem.Dziś po wywaleniu klap wirowych jechałem z rodziną , auto jechało jak zawsze po 15km szarpneło i zgasło.Spojrzałem pod maske może coś źle złożone.Wszytsko wygląda ok , krece bawarka odpala jedziemy dalej i znów zgasła,po odpaleniu błąd ograniczona moc silnika,niewspominajac jeszcze rezerwa sie zapalila.Powrót do domu,komputer i dwa błędy s0074 s0098 brak komunikacji z pompa paliwa ? Szybkie tankowanie 20litrow i podróż z rodziną ok ale przed miejscem docelowym jedną szarpniecie na powrocie podobnie jedno szarpniecie,obstawiam że pompa w baku się kończy.Dodatko na postoju gaz w podłogę i auto wkreca sie 4300 obrotów,nawet nie idzie w czerwone pole.Jeden z kolego wspomniał o dodatkowej pompie w progu?Błędy skasowane auto odpala i jeździ,jakieś podpowiedzi na co zwrócić uwagę.Przebieg 215000km realny Dzięki za cenne wskazówki

Opublikowano

Siemanko.Teraz to już jazda z błędami.Wymieniłem filtr paliwa i błędy s0074 s0098 znikły.Jakieś pomysły od czego zacząć.

3e91

3f20

3ff1

425d

4680

4933

4bda

4bdc

Po odpaleniu takie błędy oraz komunikat ograniczona moc silnika i przerywa,filtr zalany przy wymianie.Wywaliłem klapy wirowe nie wyrzucalem z programu,nastawnik został.Wyczyszczony kolektor i map sensor.Myślę jeszcze o zaworze Egr aby wyczyścić i przesmarować, i pompa paliwa niedaje mi spokoju(nie słychać głośnej pracy a ni cichej)Pozdrawiam