Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem wczoraj moje pierwsze auto :D - 318Ti .. Zauważyłem wcześniej drobne ale na prawde bardzo drobne falownie obrotów na luzie. Ale gdy dziś rano do niego wsiadłem i odpaliłem to sie przeraziłem. Obroty spadają poniżej 500 obr/min silnik zaczyna dusić się i drgać na maksa i wtedy obroty wzrastają do ponad 1000.. Po czym sytuacja się powtarza.. Jak już ruszę i chwilkę pojedżę, silnik się rozgrzeje chociaż troche i sytuacja wraca do normy.. Czyli znikome falowanie na luzie...

Czy to normalne?? Wiem ze falowanie to zmora tych silników.. Normalnie w ciągu dnia prktyczni to go nawet nie ma albo jest minimalne, ale z rana!!! Boję się myśleć co będzie w zimie!!

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

słuchaj sprawdz sobie sonde na poczatek choć wydaje mi się że to nie to ale może...... a później zobacz świece bez wykręcania czy nie ma na nich oleju.

ja tak miałem i długo dochodziłem aż wkońcu doszedłem. była to uszczelka pod pokrywą puszczała olej w tych gniazdach co są świece i było przebicie. posłuchaj i sprawdż. wymieniłem uszczelke i jest wszystko git.

pozdro