Skocz do zawartości

E39 530D Wysokie korekty, prośba o pomoc

Pioczes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno kupiłem E39 530D 193km. Wczoraj podłączając pod inpe troszkę się przeraziłem. Korekta na drugim wynosi prawie 4 na rozgrzanym silniku, trzeci wtrysk -4.69. Progówka daje 3.65 na jałowych (wymieniałem) podczas jazdy trochę spada. Silnikiem nie trzęsie na jałowych, auto dobrze się zbiera. Co w takiej sytuacji zrobić? Podkładać wtrysk?

Poniżej zamieszczam link do korekt z INPY.

https://ibb.co/8P15JyX

• Zasłużeni forumowicze
Progówka daje 3.65 na jałowych (wymieniałem) podczas jazdy trochę spada.

Zaciśnij przewód paliwowy w miejscu gdzie jest zaworek za filtrem paliwa i sprawdź wtedy.

• Zasłużeni forumowicze

Jak korekty są ujemne to znaczy, że komputer skraca czas wtrysku.

Zobacz jeszcze przy włączonej klimie (będzie obciążenie) oraz na zimnym choć przy obecnej pogodzie to może nie być dużej różnicy. Wtedy porównaj wyniki.

• Zasłużeni forumowicze
Są całkiem znośne, a któryś już wymieniłeś ? Jeśli nie to ja bym nic nie ruszał i zastosował liqui spulung bezpośrednio. Oczywiście na własną odpowiedzialność, ale jeśli korekty masz na plusie to tak jakby był przytkany i wtedy chemia powinna pomóc, przynajmniej w teorii...

• Zasłużeni forumowicze
Szósty był wymieniony bo miał +5.5

Aaa, bo Ty pisałeś chyba w innym wątku i jakoś miałem wrażenie, że to kolega "Pioczes" dalej pisze :oops:

Jeśli ten zapasowy jest lepszy, a wtryski były wyciągane niedawno i nie będzie problemu z wyjęciem to faktycznie warto wymienić, ale to już Twoja decyzja. Jeśli potrzebujesz potwierdzenia to też jestem zdania, że czwarty niedomaga.

• 2 tygodnie później...