Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

po resecie otwierania szyb podczas otwierania drzwi, szyby reagują na otwarcie oraz zamknięcie. Jednak uchylają się zbyt mało (jakieś 3-4mm). Dzieje się tak samo po obu stronach. Jeżeli otworzę drzwi i zjadę trochę szybą do dołu, a następnie do góry na maxa, to szyba zatrzymuje się jakiś 1cm przed końcem i po domnięciu zamyka się do końca. W jaki sposób mogę ustawić, aby szyba automatycznie bardziej się otwierała, przy otwieraniu drzwi?

Żeby nie było szukałem rozwiązania, jednak wszystkie mówiły o kompletnym braku reakcji na otwarcie drzwi, co u mnie nie występuje.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Opcja initialise power window w ista+ jak i resetowanie z panelu nic nie zmieniło. Szyba nadal za mało się otwiera przy otwarciu drzwi. Tutaj np. uchyla się jakiś centymetr (na koniec filmu)
U mnie uchyla się nieznacznie, tyle, że nie wchodzi pod uszczelkę. Chyba pozostaje mi tylko opuszczenie szyby na uchwytach które ją trzymają...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest jeszcze opcja że sam mechanizm opuszczania szyby się uszkodził , dostał jakiegoś luzu . W końcu te szyby robią z 10x tyle cykli co normalnie w drzwiach z ramkami .

Ja to inaczej jakoś programowałem . Szyba w dół , potem jeszcze raz przycisk w dół. Chyba z 10 sekund aż komunikat wyskoczył . Po czym szyba w górę ( takimi jakby krokami ) . Jak już była u góry To znów przycisk w górę na ileś sekund i gotowe . W pojazdach innych marek też to mi działało .