Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa ma się tak wymieniłem z tyłu pół samochodu a stukanie zostało.

Wymienione 4 tuleje sanek

Trzy tuleje dyfra

Gumy tylnych wahaczy 4szt na stronę =8szt łącznie

Tuleje progowe

Dyfer drugi

Półosie najpierw swoje składałem stukało dalej.Więc kupiłem jedną spidana.Stukanie zostało.Po jednej stronie miałem spidana po drugiej starą robią przez Siebie.Postanowiłem i tamtą wymienić na Lobro efekt dalej ten sam dźwięk został :roll:

Same półosie 1250zł wyszły a nic się nie zmieniło :roll:

Wystarczy wbić np jedynkę auto zgaszone i ruszać nim do tyłu i przodu i co jakiś czas z pod auta słychać stuk.Najlepiej słyszalne jest jak się rozłoży tylną oparcia i po odpaleniu auta wbija wsteczny(lekki stuk) i puszcza sprzęgło to jest ŁUP ŁUP co puszczenie sprzęgła to jest uderzenie z tyłu.

Będąc pod samochodem jak tylne koła miałem w górze i ruszałem wałem to ten dzwięk idzie na 99.9% od wału generalnie odcinek krzyżak przy dyfrze do drugiego końca gdzie łaczy się ze skrzynią coś na tym odcinku jest winne.Jak właczę bieg auto zgaszone i koła podniesione tylne to łapiąc za wał rusza się trochę prawo lewo i ruszająć nim prawo lewo słychać stuknięcia.Patrzyłem na krzyżak przy dyfrze jak się wpatrzy w niego to widać minimalne opoznienie..ale dzwięk nie wiadomo skad podchodzi.Czy z krzyżaka przy dyfrze,czy z krzyżaka tego drugieg czy z wałka wychodzące ze skrzynia.Bo jak będzie luz na skrzyni biegów na wałku to też będzie łupac i nieść się po wale przez co słychać,że z tyłu łupie mimo,że może walić już pod spodem

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dzisiaj mi przyszły półosie komplet z jednego auta , z 04r i powiem ci że nawet minimalnego luzu nie ma .Te co składałem to już je słychać jak wrzucę jedynkę czy wsteczny i energicznie na wolnych obrotach puszczam i wciskam sprzęgło to już lekkie stuki słychać. Nawet po wysunięciu czy w połowie tak jak się kiedyś pytałeś to nie ma żadnego luzu.Kupiłem na ebay.de za 64 euro za dwie.
Opublikowano
ja mam już dwie jedna lobro druga spidan ale dalej jest to samo :roll: spidan i lobro patrzyłem w ręce i w imadle to lobro w sumie nie szło nawet ruszyć taki sztywny przegub.Spidan podobnie więc zostawiłem.Auto trzeba do kogoś oddać by to zerknął o co kaman.