Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW e60 z końca 2009r. Jest aux, USB, nawigacja professional (jeśli te informacje jakos pomogą). Teraz pytanie czy mam Bluetooth? Bo mam przycisk „tel” a na kierownicy przycisk do odbierania połączeń. Wyczytałem ze moduł Bluetooth jest w bagażniku nad lewym nadkolem. Znalazłem tylko takie coś:

83FKkCA.jpg

7gPdyU4.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz Bluetooth

To co widać na zdjęciu to moduł HUB-USB .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuje Ci zamontować Combox media ,Usb i odtwarzanie muzyki przez Bluetooth .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kodowanie niezbędne , w przypadku Combox trochę trudniej bo e60 nie miało go nigdy w wyposażeniu .

Całą instalacje musisz doprowadzić - światłowód , mikrofon , antenę bluetooth , zasilanie itd .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

CIC do odtwarzania z USB potrzebowało zewnętrznego urządzenia. Tylko nawigacje Business miały to wbudowane. Professional dopiero w przypadku NBT dostał taką możliwość.

Skoro jest HUB USB, to zapewne jest możliwość odtwarzania muzyki z USB(gniazdo usb w schowku, w podłokietniku). Jeśli tak, to posiadasz moduł MULF 2 HIGH, który także obsługuje bluetooth(tylko rozmowy)

Jeśli nie masz w menu głównym opcji "Telefon" to nie masz też pewnie mikrofonów w podsufitce i dokodowanej wspomnianej funkcji.

W F10 z CIC i MULF 2 HIGH dokładałem taką funkcję(auto miało USB, nie miało bluetooth do rozmów). Z tego co pamiętam to dołożyłem mikrofony w podsufitce i przekodowałem odpowiednio CIC i MULF