Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy potrzebuje podpowiedzi w problemie który trapi moją e90.

Temat dotyczy poduszek powietrznych które jedna po drugiej po prawej stronie wyrzucają mi błąd(boczna poduszka powietrzna pasażera, kurtyna pasażera,klema pirotechniczna i jeszcze jedna której nie pamiętam) . Mechanik stwierdził że to prawdopodobnie czujnik zderzeniowy(uderzeniowy) czy możecie mi coś powiedzieć w tym temacie jak to się wymienia gdzie to znaleźć i czy trzeba to jakoś programować, chciałbym się zorientować trochę w tym temacie.

Z góry dzięki

Opublikowano
Czy nikt nie jest w stanie podpowiedzieć cokolwiek? Dzisiaj sprawdzałem z którą poduszką tym razem jest problem i defakto jest to poduszka czołowa kierowcy. Może problem tkwi w sterowniku airbag że wyłącza poduszki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Typoszereg e90, wersja EU, nie posiada zewnetrznych czujnikow zderzeniowych, takowe sa wbudowane w modul MRS.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sterownik Mrs czyli airbag, tak, moze byc z nim problem ale do tego potrzeba dobrej diagnostyki aby okreslic co sie tak naprawde dzieje. Wymiana modulu airbag jest prawie zabroniona co nie zmienia faktu iz ja sie wykonuje. Po wymianie wymagane programowanie oraz kodowanie. Nie jest operacja z poziomu inpy czy innego skanera.
Opublikowano
a może być tak że sterownik będzie uszkodzony i nie będzie żadnych błędów o jego uszkodzeniu, po podłączeniu ista widoczne są tylko błędy na kolejnych poduszkach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, moze tez tak byc. Bledy pojawily sie samoistnie czy auto wypadkowe?
Opublikowano
Poprzedni właściciel jakieś przygody nim miał, ale od 2 lat jak go mam dopiero teraz zaczęły się takie cyrki. Wcześniej wszystko działało. No cóż będę musiał szukać od poniedziałku jakiegoś magika do tego.Dzięki za podpowiedź.
  • 4 miesiące temu...