Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW E61 525i 192 km z 2005 roku. Mam mianowity problem przy odkręceniu korka wlewu oleju na odpalonym silniku jest jak by podciśnienie dosyć spore i zasysa korek. Po kilkurazowym odkręceniu i zakręceniu korka auto zaczęło dymić z wydechu i bylo czuć olejem w spalinach. Po dłuższym czasie pozostawienia odpalonego auta dymienie ustało. No i przy odkręceniu korka obroty falowały i auto przygasało. Czemu tak się dzieje i czy to poważna usterka???
Opublikowano
jesli nie wymieniales odmy zacznij od tego :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano

Nie wymieniałem. Mechanik powiedział mi że to jest separator do wymiany.

Wogole to dziś dolałem oleju do silnika bo po nocy na bagnecie było pół stanu. Dolałem mniej więcej 0.7 litra i teraz w trakcie jazdy jest za mną siwo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Olej sprawdzaj po zgaszeniu kilka minut - tak jest w instrukcji jeśli się nie mylę.

Wymień tą odmę bo podciśnienie zasysa Ci olej z układu do dolotu - odma z rurkami w komplecie, bo zazwycaj wszystko parcieje w tym samym czasie.

Plus taki, że jak ssie olej to znaczy, że nie ma skąd zasysać lewego powietrza w innych miejscach :norty: