Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, W moim X1 1,8d xDrive 2014 r. Bluetooth ma tylko profil telefonu komórkowego. Czy jest możliwość upgreadu sprzętowego aby działał także profil audio z muzyką z telefonu. Chętnie ulepszyłbym cały system aby działał z carplay ale czy to w ogóle możliwe? Mam nawigację tą podstawową z małym ekranem.

Pozdrawiam.

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fabrycznie carplay pojawił się dopiero w G11 i G30, wraz z jednostką NBT EVO

W wielu przypadkach wystarczy odpowiednie kodowanie, aby uaktywnić m.in. bluetooth audio.

Podaj VIN to można to sprawdzić w katalogu. Jeśli posiadasz moduł Combox to będzie to możliwe

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry. Jestem świeżym posiadaczem x1 i niestety mimo nawigacji pro nie mam możliwości podłączenia telefonu. W poprzedniej e60 mimo dużo starszego wieku wszytko działało jak należy.

Od kilku godzin wertuje różnego rodzaju fora i zgłupiałem.

Mam napis tel przy pokrętle i na kierownicy. Nie mam nigdzie USB tylko samo AUX i to mnie dziwi.

Wiem że muszę kupić moduł, ale jaki (mulf, combox, telematic)? Czy musi być o odpowiednim numerze? Jeżeli tak to jak to sprawdzić?

Gdzie w e84 jest on umiejscowiony? Modułów jest pełno ale gdzie dostać kable?

Nie mam "sos" więc pewnie zostaje podłączenie mikrofonu?

Cieszył by streaming muzyki via bluetooth ale nie jest to konieczne.

Czy jest ktoś z okolic Warszawy kto byłby mi w stanie pomóc?

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Czy znajdzie się ktoś kto może pomóc, bądź ma napiary na kogoś kto moE zrobić to odpłatnie?
Opublikowano
Witam, W moim X1 1,8d xDrive 2014 r. Bluetooth ma tylko profil telefonu komórkowego. Czy jest możliwość upgreadu sprzętowego aby działał także profil audio z muzyką z telefonu. Chętnie ulepszyłbym cały system aby działał z carplay ale czy to w ogóle możliwe? Mam nawigację tą podstawową z małym ekranem.

Pozdrawiam.

Da się, mi na zwykłej Business CodeMyBimmer zrobił bluetooth Audio, nie pamiętam kosztu, wymagało aktywacji dodatkowej funkcji via serwer BMW. Są tu na forum. CarPlay nie jest możliwy ale bluetooth Audio tak i to bez przeróbek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pozdrawiam.

Da się, mi na zwykłej Business CodeMyBimmer zrobił bluetooth Audio, nie pamiętam kosztu, wymagało aktywacji dodatkowej funkcji via serwer BMW. Są tu na forum. CarPlay nie jest możliwy ale bluetooth Audio tak i to bez przeróbek

To wszystko zależy od jednostki która jest w aucie. Nie zawsze jest to takie proste jak piszesz