Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Panowie... Dzis po odpaleniu samochodu wyskoczyl mi błąd świateł. A mianowicie uszkodzone swiatlo do jazdy dziennej, kierunkowskaz i uszkodzona regulacja swiateł. Wszystko w przedniej lewej lampie. Swiatlo drogowe i mijania dziala normalnie.

Jest xenon. Od czego zaczać szukanie przyczyny? Mozliwe ze cos sie rozpieło?

Opublikowano
Miałem to samo w prawej przedniej lampie od dłuższego czasu - października 2019. Działo się to po wyjeździe z myjni, na początek nie po każdej myjni, tylko co jakiś czas, od wiosny tego roku już po każdej myjni. Ostatnio po myjni problem wystąpił nawet w obydwu lampach. Po myjni jak samochód postał w garażu kilka godzin lub przez noc, to lampy wyschły i później działały już normalnie. Dałem do naprawy w warsztacie specjalizującym się w BMW (nie ASO). W prawej lampie znaleźli pęknięcie plastiku w dolnej części lampy, chyba to część obudowy lampy. Zawieźli lampę do naprawy do jakiegoś speca, w Warszawie lub okolicy, który "zespawał ten plastik". W lewej lampie nic nie znaleźli, więc nic w niej nie robili. Samochód odebrałem w ostatnią środę, jeszcze nie byłem na myjni po naprawie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Być może moduł w lampie padł, dość częsta awaria.