Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy do serii E82 będą pasowały hamulce z F20? Chodzi o zestaw sportowych hamulców z większymi tarczami Performance. Ten dla E82 jest już niedostępny, bo producent przestał go produkować. Czy potrzebne są jakieś dodatkowe modyfikacje np. ręcznego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I tak i nie. Hamulce pasuja ale potrzebujesz adapterow. Nie jest to operacja p&p. Wskocz w dzial e90, tam wszystko jest w temacie: jakie hamulce. Przeskocz na ostatnie strony.
  • Moderatorzy
Opublikowano
nie wiem jak konkretnie z f20, ale może być, że ręcznego, osłon tarcz jakieś gięcie cięcie no i adaptery.
Opublikowano
Ja na twoim miejscu poszukałbym używanego zestawu. Z przodem jest pół biedy, gorzej z tyłem musisz dobrze trafić przemierzyć rozstaw śrub mocujących tarczę kotwiczną. Jeśli jest inny to odpuść temat. Ja sam mam problem z przekładką hamulców tylnych z e92 niby wszystko pasowało na tył a koniec końców wyszło tak że żeby to było zrobione porządnie to trzeba wymienić zwrotnice i półosie bo jest inny rozstaw śrub a półosie do wymiany, nie wiem jak z mocowaniem flansza dyfer. Także robi się delikatna lawina modów i spore koszta