Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z moim autem, ostatnio zgasło jak dojeżdżałem do skrzyżowania i nie chciało już odpalić - komp pokazał tylko błąd wtrysku sterującego ale on na pinach ma rezystancję 100ohm więc wychodzi na to, że jest sprawny. Po chwili grzebania zobaczyłem ze z przelewów wgl nie leci paliwo, zerknąłem do filtra paliwa i pompka z baku nie pompuje tam paliwa. Co dziwne zasilanie 12v do niej dochodzi więc sprawa tym bardziej dziwna.

Po sprawdzeniu na krótko pompka też działa, kolejna dziwna sprawa jest taka, że w lewej komorze pokazuje mi 0 litrów na teście nr 6.

Co może być przyczyną problemu? Czy jak padnie przekaźnik to napięcie będzie dochodzić do pompki tylko nie będzie sterowania?

Z góry dzięki i pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro napięcie dochodzi to pompa nie wyrabia albo zacina się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Generalnie auto udało się odpalić po dolaniu paliwa. W prawej komorze było go za mało i pompka chyba sama się wyłączała jak nie była zanurzona. Lewa komora pełna, czyli problem w pompie ssąco tłoczącej, która nie przelewa z lewej komory do prawej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, ale jak będzie ok to główna pompa paliwa niedomaga. W dziale e39 jeden z forumowiczów opisywał dość dokładnie jak to działa i tam z reguły gdy nie ma paliwa w prawej komorze to przyczyna leży w głównej pompie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.