Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z moja bawareczka e61 2.0d 163km manual, a mianowicie szarpie mi przy spokojnej jeździe tak do 2 tys obrotów ale jak dam jej do oporu to problem znika, błędów na kompie brak.

Naprawę zacząłem od wymiany filtra paliwa co nic nie pomogło a następnie wymieniłem przepływie i szarpie dalej ale tak jakby słabiej chociaż dalej nie ma komfortu jazdy. Nie wiem co tu robić mechanicy u mnie tez nie wiedza.

Może miał ktoś kiedyś coś podobnego i może doradzić ? Dzięki każdemu za jakąkolwiek pomoc. :D

Edytowane przez Krzysieke61
Opublikowano

Dpf wypalony codziennie jeżdżę do pracy po 20 km a co dwa miesiące robię trasę około 2 tys. W kompie wszystko Ok

Termostat jak i świece tez bez problemów. Czy może być tak ze nowy przepływomierz jest uszkodzony albo guma która jest pomiędzy przepływomierzem a rura która idzie do turbo jest uszkodzona i to powoduje problemy ?

Opublikowano
Czy może być tak ze nowy przepływomierz jest uszkodzony albo guma która jest pomiędzy przepływomierzem a rura która idzie do turbo jest uszkodzona i to powoduje problemy ?

Możliwe. Szczelność dolotu to podstawa :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
miałem tak jak postawiłem auto do renomowanej, znanej ASO na akcję serwisową wymiany rozrządu. Po odebraniu to samo co u ciebie. Pół samochodu rozbabrali, wymienili (na mój koszt) mnóstwo części, wreszcie okazało się, że ktoś "podmienił" wtryskiwacze....Pozdrawiam