Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie, mam ryski na szybce licznika, wyczuwalne paznokciem. Pytanie czy można to jakoś spolerować, czy warto próbować samemu, a może lepiej udać się do salonu detailingu?

Jeśli pytanie już było to przepraszam, ale w szukaj nic na ten temat nie znalazłem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Jak w temacie, mam ryski na szybce licznika, wyczuwalne paznokciem. Pytanie czy można to jakoś spolerować, czy warto próbować samemu, a może lepiej udać się do salonu detailingu?

Jeśli pytanie już było to przepraszam, ale w szukaj nic na ten temat nie znalazłem.

Warto próbować samemu, a może lepiej udać się do salonu detalingu.

Można spolerować, coś zniknie, coś stanie się mniej widoczne - gorzej nie powinno być.

Opublikowano

Na niemieckim forum była dokładnie taka instrukcja do polerowania szybki licznika

-środek rotweiss antihologrammpolitur / można znaleźć na Amazonie

-gąbka\ściereczka profissimo z DM-u / podobno inne powodują nowe rysy

Brzegi najlepiej okleić taśmą, pasta nie może wyschnąć, polerowanie jest żmudne ale podobno wynik zadowalający.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzieś widziałem jak ktoś naklejał szkło hartowane podobne jak te na tel. i te rysy nie były tak widoczne a takie szkło można kupić na aliexpress
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup najtańsze zagary (od wersji USA albo Anglika) i zamień przednią część obudowy i z głowy. Kilka śrub na krzyż. Tylko zrób to w czystym pomieszczeniu na czystej powierzchni, bo nawet przez te kilka sekund może Ci jakiś paproch wpaść.
Opublikowano
Wyjęcie zegarów to minuta roboty. SONAX do polewania plastiku/lamp kosztuje z 30zł. Spolerować samemu nawet ręcznie (o ile rysy nie są zbyt głębokie). Kupić kawałek foli 3m przezroczystej cienkiej, nakleić, obciąć dookoła nadmiar i gotowe. Lepiej się nie da. całość wam zajmie max 15 minut z założeniem. Ewentualnie wyjąć zegary i jechać z nimi na detailing :mrgreen: :mrgreen: