Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem na kupnie bety z B58. Znalazlem jedna, ktora mega mi sie podoba ale jest wypadku, czyli "bita".

I o ile samo to, ze bita nie przeszkadza mi, facet poprostu omija moja prosbe o ogledziny i jazde probna auta do serwisu BMW.

Tlumaczy sie tym ze skoro przeszlo niemiecki TUV oraz paragraf 21 inspekcji dot. sprowadzania pojazdu tzn. ze auto jest sprawne ( Choc ja sam dobrze wiem jak to z tymi TUVami...)

Auto nie wygladalo zle po wypadku w mojej opinii ale ktos kto sie zna na blacharstwie moglby mi powiedziec jak bardzo moglbym sie na tym aucie przejechac ? Najbardziej tego sie boje ze mi ktos naprawde zrabal to auto zamiast zrobic porzadnie to szpachla po roku bedzie odpadac... :roll:

https://ibb.co/yVpLZQ3

https://ibb.co/kxDLrkS

https://ibb.co/yqpnbMs

https://ibb.co/dM66gDV

Tak wyglada po wraz z czesciami, ktore poprostu pewnie mialy zamiar zwiekszyc wartosc auta.

https://ibb.co/3SyB3nj

https://ibb.co/JnZWszK

https://ibb.co/3MDbyw7

https://ibb.co/GC60p4Z

Co myslicie ? Cena rozsadna, nie najtansza. Nie widac zeby szkielet auta ucierpial, co najwyzej jeszcze symetrii kol sie obawiam.

Edytowane przez Manhart
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, jestem na kupnie bety z B58. Znalazlem jedna, ktora mega mi sie podoba ale jest wypadku, czyli "bita".

I o ile samo to, ze bita nie przeszkadza mi, facet poprostu omija moja prosbe o ogledziny i jazde probna auta do serwisu BMW.

Tlumaczy sie tym ze skoro przeszlo niemiecki TUV oraz paragraf 21 inspekcji dot. sprowadzania pojazdu tzn. ze auto jest sprawne ( Choc ja sam dobrze wiem jak to z tymi TUVami...)

Auto nie wygladalo zle po wypadku w mojej opinii ale ktos kto sie zna na blacharstwie moglby mi powiedziec jak bardzo moglbym sie na tym aucie przejechac ? Najbardziej tego sie boje ze mi ktos naprawde zrabal to auto zamiast zrobic porzadnie to szpachla po roku bedzie odpadac... :roll:

https://ibb.co/yVpLZQ3

https://ibb.co/kxDLrkS

https://ibb.co/yqpnbMs

https://ibb.co/dM66gDV

Tak wyglada po wraz z czesciami, ktore poprostu pewnie mialy zamiar zwiekszyc wartosc auta.

https://ibb.co/3SyB3nj

https://ibb.co/JnZWszK

https://ibb.co/3MDbyw7

https://ibb.co/GC60p4Z

Co myslicie ? Cena rozsadna, nie najtansza. Nie widac zeby szkielet auta ucierpial, co najwyzej jeszcze symetrii kol sie obawiam.

Dopiszę, bo zapomniałeś, tu link do 340iX na www_mobile_de -klik-klik-

Tu jak wyglądała w USA www_poctra_com -klik-klik-

Primo - to auto jest z roku 2016, a nie z 2017 - popraw tytuł. :oops:

Secundo - to BMW 340iX a nie 340i... :lol:

Tertio - w PL będzie zarejestrowana jako rok produkcji 2016 i data 1 rej. 01.01.2016. :mad2:

Quarto - strzał fundamentem tuningu :oops:

Quinto - jakbym szukał wygiętego BMW z USA czy Kanady - to sprowadzałbym bezpośrednio i sam naprawiał !!!, a nie ładował forsę w sowiecką kabzę.. :duh:

I to polecam Ci zrealizować. AMEN. :cool2:

9Ddi9qv.jpg

x5Q236Z.jpg

Zdekodowany VIN: WBA8B7G54HNU37292

Prod. Date 2016-09-13

Type 340iX

Series F30 (3 Series)

Body Type Saloon

Steering Left Hand Drive

Engine B58M

Displacement 3

Power 240kw / 326hp

Drive ALLR

Transmission Automatic

Colour Melbourne-rot metallic (A75)

Upholstery Leath.Dakota/veneto-beige/accent oyster (LCFL)

Editions and packages

S710 M leather steering wheel

S337 M Sports package

S715 M Aerodynamics package

Comfort and interior equipment

S494 Seat heating driver/passenger

S488 Lumbar support, driver and passenger

S4FW Fine wood Fineline walnut/accent strip

S4NE Blow-by heater

S481 Sports seat

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S403 Glass roof, electrical

S423 Floor mats velours

S465 Through-loading system

S493 Storage compartment package

S459 Seat adjustment, electric, with memory

S496 Seat heating, rear

S4AE Armrest front, retractable

S431 Interior mirror with automatic-dip

Multimedia

S6NW Telephony with wireless charging

S697 Area-Code 1 for DVD

S6AC Intelligent emergency call

S6AP Remote Services

S610 Head-up display

S609 Navigation system Professional

S655 Satellite tuner

S645 BMW US Radio

S6WA Instrument panel with extended scope

S6AE Teleservices

S6AM Real-Time Traffic Information

S688 Harman/Kardon surround sound system

S6WD WLAN Hotspot

S6AK Connected Drive Services

Driver assistance and lightning

S563 Light package

S534 Automatic air conditioning

S544 Cruise control with brake function

S5A2 LED headlight

S521 Rain sensor

S5DS Emergency release, luggage compartment

S5A1 LED Fog lights

S508 Park Distance Control (PDC)

S575 Additional 12V sockets

Wheels and drive

S2VB Tyre pressure display

S2TB Sport automatic gearbox

S248 Steering wheel heater

S2PP BMW LA wheel, M star spoke 400

S258 Tyres with runflat properties

S216 Hydro steering-servotronic

Environment and safety

S3DZ Omission of additional lettering, outer

S8R9 Refrigerant R1234yf

S842 Cold-climate version

S3AG Reversing camera

S823 Hot-climate version

S302 Alarm system

S322 Comfort access

S319 Integrated universal remote control

S853 Language version, English

S8TN Daytime driv.lights adjus.via light menu

S845 Acoustic fasten seat belt reminder

S8KL Oil service interval 15,000 km/12 months

Individual equipment

S760 High gloss shadow line

S775 Headlining anthracite

Other equipment

S9AA Outer skin protection

S993 model year code in VIN

S992 Control of number-plate attachment

S1CA Selection of COP-relevant vehicles

S925 Dummy-SALAPA

S1CB CO2 equipment

cUCOzmN.jpg

5KJTnTX.jpg

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Dzieki, wybacz tytul troche po lebku napisalem w pospiechu w pracy.

O ile napraw mechanicznych sam chetnie bym sie podjal to niestety blacharskich juz nie. A drugi problem mam taki ze niestety ale parking mam na ulicy wiec nic "grubszego" nie za bardzo jestem gdzie w stanie zrobic.

To akurat jak bedzie zarejestrowane to jest mi obojetne ale mieszkam w Niemczech ( przez co tez nie mam garazu ). Auto potrzebuje przez to na gotowe i stad moje pytania dot. blacharki i tego jak bardzo moglbym sie wtopic kupujac to auto. Poprostu prosilem o opinie na temat przedewszystkim blacharskich uszkodzen.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak jesteś Polakiem, to znajdziesz i kupisz zdrową na www_iaai_com lub www_copart_com (wybieraj tylko od ubezpieczalni), przywieziesz do Polski przez Bremenhaven.

W Polsce na pewno wśród znajomych masz / znajdziesz / poszukasz porządnych fachowców, którzy naprawią Ci Twoje auto zgodnie ze sztuką.

Nie będzie czarów, kombinacji, klejenia i ryzyka, że będziesz jeździł lub nie jeździł - błyszczącym trupem...

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

• Moderatorzy
Opublikowano

Quinto - jakbym szukał wygiętego BMW z USA czy Kanady - to sprowadzałbym bezpośrednio i sam naprawiał !!!, a nie ładował forsę w sowiecką kabzę.. :duh:

Tego się trzymaj to jest bardzo dobra rada. Handlarzyna oszczędza nawet na ślizgach, bo to 200 zł do kieszeni idzie.

Tego nie bierz, bo podłogę miało prostowaną, takie auto NIGDY nie będzie jak fabryka, co innego malować zderzak, bo uderzyłem w słupek cofając a co innego jak nam w dupę ktoś wjedzie.

I jak nie chce jechać do BMW to sprawa prosta...

Opublikowano

Przestalem do chlopa pisac i chyba pod presja zgodzil sie pojechac do BMW.

O ile z naprawami mechanicznymi daje sobie jakos rade ( mialem wczesniej e60 530d ), to na blacharce sie nie znam kompletnie, wiec dziekuje za rade :)

W tym momencie jestem bez auta przez co auto moze nie potrzebuje na juz ale chcialbym miec jakies w rekach w nast 3 miesiacach.

Podjalbym sie sprowadzania i naprawiania auta sam gdyby nie wlasnie czas i to, ze musialbym wyciagnac odrazu 100% funduszy, a to juz niestety nie do konca mi odpowiada.

Ogolem to szukam 340/540 z silnikiem B, znalazlem kilka innych ale jeszcze odpowiedzi nie dostalem, zobaczymy co sie wydarzy.

Myslalem nad kupnem kolejnej E60 ale podatki w niemczech za starsze auto sa okropne... I wyglada to na wrecz nieoplacalny interes

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że branie leasingu lub kredytu na zakup importowanej i wyklepanej przez zawodowców beemki - jest MOIM ZDANIEM - niemądre... :nienie:

Nic nikomu nie udowodnisz, a jak będę kłopoty - zostaniesz z problemem sam. :oops:

PS.

Nawet na tych handlarskich zdjęciach pasowanie maski przedniej ze zderzakiem oraz zderzaka tył z klapą jest okropne... :duh:

A co dalej?, PRZECIEŻ na wizji lokalnej będzie tylko gorzej... :cry2:

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

A co jeśli była tak naprawiona? Raczej nie, bo uszkodzenia mniejsze, ale włos się jeży na głowie, że w 2020 tak naprawiają....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Arthur wszedł na wyższy poziom, spawy wyrównuje cyną ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Pomimo wielkiego talentu Arthura, szok, że takie auta jeżdżą po drogach. Ale nowy model, to się opłaca.

Omawiana trójka z tym silnikiem, w czerwonym kolorze, może się podobać. Jeszcze dodatki M performance (ciekawe, czy oryginalne, czy z Chin jak grill), potrafią kusić.

Edytowane przez bart 328
Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W Polsce też są tacy fachowcy jak rzeczony litewski bohater - Arthur T.

Co prawda nie prowadzą medialnego ekshibicjonizmu na twarzo_książce i twojej_rurze - ALE SĄ.

Sam znam jednego takiego blacharskiego artystę.

Kolejkę oczekujących ma kilkumiesięczną.

I nie bez przyczyny.

PS.

Z dwojga złego - lepiej wziąć takiego zawodowca - niech wyciągnie i wyklepie co trzeba (a gdy już musi wymienić - to zrobi to na zakładkę), niż iść na łatwiznę - tnąc na żywca i wstawiając ćwiartki "na styk".

Potem przy zdarzeniach drogowych te "śliczne" ZŁOMY rozpadają się na kawałki...

z25205449V,Wypadek-na-Wislostradzie.jpg

z25205448V,Wypadek-na-Wislostradzie.jpg

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Apropo aut powypadkowych .... moja 340i granatowa też jest po wypadku poltora roku temu no i co z tego ? Jakoś szpachla nie pęka, auto nie zostawia za soba 4 śladów ,przyspiesza całkiem niezle, hamuje też ,nie chce się psuć skubana... co pewnie dla wielu jest złą wiadomością bo Polacy są z reguł narodem "życzliwych" :lol:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=351546&start=405

Mogłem sprzedać uszkodzoną bo byli chetni ale naprawiłem i nie żałuję. Od tamtej pory zrobiłem 25tys km i 0 jakichkolwiek przygód wiec bez przesady z tym straszeniem... nie kazdy musi jezdzic 101% bezwypadkiem a wiekszosc jezdzi powypadkowymi choć kłamią jak z nut ze jest inaczej zeby podreperować swoje ego :lol: Osobiście też bym się bał kupić od kogoś kto auto naprawił i pcha od razu na sprzedaż, ale jak sie samemu naprawi porządnie to można jeździć dlatego tak jak Ci radzą moze warto żebys sam sprowadził i naprawił bo to nie jest jakies mega skomplikowane jak ma sie minimum pojęcia.

Nie jestem mechanikiem i to moje 2 auto w zyciu z usa. Wcześniej miałem z Europy i jakoś czesciej sie psuły, pewnie dlatego ze przebieg był w nich x3 albo 4 jak mam teraz :mrgreen:

aaaa moje auto było jakies pół roku temu wystawione na sprzedaż ale zaraz znalezli sie "zyczliwi" Janusze biznesu, ktorzy wrzucali foty uszkodzeń z wypadku hehe na zasadzie " stoooop, co ty chciałbyś sprzedać auto, poje...ało Cie? Nie ma tak.... nie sprzedasz a żebyś bron boze na tym 1000 zł nie był do przodu " hehe Polacy uwielbiaja dowalać swoim rodakom nawet jak sami nie są zainteresowani zakupem danego auta.

Wiec ogłoszenie zdjąłem, doposazylem w hamulce z M4 i ciesze się dalej jazdą dość nietuzinkowym ponad 500konnym 340i , zamiast z idiotami sie użerać proste :)

PS. Oczywiście że Ci co mają bezwypadki salonowe zaraz beda grzmiec ze kazde auto po naprawie juz nie bedzie to samo co bezwypadek ale nie ma co popadać w jakieś skrajności bo ja osobiscie nie zaplacilbym za takie 340i nowe 330 tys bo tyle kosztuje w przecietym wyposazaniu ten model, zeby po 3latach to auto było warte 130tys PLN , 200 tys utraty wartosci w 3 lata :) jak kogoś stać to super , nie neguje tego absolutnie ale nie każdy powypadkowy samochód to złom jak sie robi dla siebie i na tym forum znam kilku takich uzytkowników conajmniej z podobna historia jak moja :cool2:

Miczek ,skad wiesz ze ta czerwona z ogłoszenia bedzie zarejestrowana jako 01.01.2016 jak napisałeś ? Wszystko zalezy co ma w papierach, moje poprzednie auto z usa było z 07.2010 i było zarejestrowane jako 01.01.2011 i data produkcji w dowodzie rej. 2011 bo zwykle te z drugiego półrocza są na rok do przodu. Dlatego ta sztuka może miec w dowodzie rej. 2017 rok produkcji , choc oczywiscie rzeczywisty rocznik auta to 2016 ,zgodnie z VIN. To jak wpisuja PL urzedy to loteria , rownie dobrze moze byc 2016 jak 2017 ta czerwona 340

• Moderatorzy
Opublikowano
.... moja 340i granatowa też jest po wypadku poltora roku temu no i co z tego ? ...

To, że auto jest niesprzedawalne, jak sam zauważyłeś.

• Moderatorzy
Opublikowano
ja osobiscie nie zaplacilbym za takie 340i nowe 330 tys bo tyle kosztuje w przecietym wyposazaniu ten model, zeby po 3latach to auto było warte 130tys PLN , 200 tys utraty wartosci w 3 lata jak kogoś stać to super

Bzdury kompletne, po 3 latach to 328/330 kupione za 200-220 sprzedaje się za tyle.

Za 130 tysięcy to nie kupisz m140i używanego a co dopiero 340i. Takie ceny są tylko za auta z USA wiec nie zaginaj prawdy.

• Moderatorzy
Opublikowano

Vaporr, szanuje, ze odbudowałeś auto, ale nie możesz takich rzeczy pisać, już zbyt daleko idziesz i się usprawiedliwiasz zbyt daleko idącymi przemyśleniami.

I wg mnie sam chcesz o tym pisać, aby poczuć, że dobrze zrobiłeś.

Tak jak ktoś napisał. Auto jest niesprzedawalne, bo to szkoda całkowita. I nie może serce brać góry w takim przypadku (bo mi szkoda auta i remontuję), tylko zdrowy rozsądek i bezpieczeństwo twoje i pasażerów.

zyczliwi" Janusze biznesu, ktorzy wrzucali foty uszkodzeń z wypadku hehe na zasadzie

A ty nie chciałbyś wiedzieć co kupujesz? Postaw się z drugiej strony, czy keidykolwiek kupiłbyś takie auto, bo sprzedający mówi, ze jedzie prosto i super naprawiłem... proszę cię.

zamiast z idiotami sie użerać proste

Jak ktoś nie chce kupić tego cudu na Wisłą, to jest idiotą?

• Moderatorzy
Opublikowano
Dwie szkody gwoli ścisłości. I nie piszę tego dla g•wnoburzy bo nic mnie to nie obchodzi, auto jeździ i to bardzo szybko więc super fajnie. Tylko nie lubię zaginania rzeczywistości pod swoje potrzeby. Akurat ostatnio miałem przyjemność sprzedawać auto i szukać nowego więc piszę jak jest z autami z polskim pewnym pochodzeniem. A nazywanie januszami ludzi którzy nie chcą aut po przygodach jest słabe/żałosne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też nie chcę dolewać oliwy do ognia, bo nie znam ani auta, ani kolegi Vaporr, a jestem daleki, aby Cię urazić.

Ale niestety, prawda jest taka, że trudno będzie ci w rozsądnych pieniądzach znaleźć kupca na dwukrotnie wypadkowego amerykańca, nawet jakby nie był jak dobrze zrobiony.

Często się tłumaczysz i wmawiasz wszystkim, jakie to wspaniałe masz auto i że taka historia powypadkowa, jaką Ty masz, nic nie znaczy. Racja, jest to wspaniały model F30, ale nie konkretnie twoje auto, chociaż nikt mu nie umniejsza, że jest bardzo szybkie, teraz dzięki hamulcom bezpieczniejsze i fajnie wygląda przez dołożony M pakiet, felgi i fabryczny kolor. Ale niestety, nadal jest, po dwóch wypadkach i nie jest to wersja europejska. I to robi bardzo dużą różnicę, pomimo wielkiego szacunku, że auto dwa razy odbudowałeś (dużo osób zresztą to zauważyło już na forum).

Ale jak to poprawia twoje samopoczucie, nie ma sprawy...

Tylko nie nazywaj proszę osób idiotami/Januszami , którzy nie chcą kupować powypadkowego amerykańca, jakiego Ty masz. Bo wcale nie uważam się za idiotę kupując nowe auta plus dodatki do nich w salonie...

Bez urazy...

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bart_328 - :cool2:

BTW.

Żeby rozładować atmosferę - warto rzucić okiem na kultową scenę:

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poprostu prosilem o opinie na temat przedewszystkim blacharskich uszkodzen.

Nie da się ocenić jakości naprawy po samych zdjęciach, trzeba to obejrzeć na żywo, ocenić co zostało wymienione a co naprawione, jak naprawione. Możesz jeździć takim autem 2 lata i nic nie wyjdzie a może po 3 miesiącach coś się pokazać, kwestia sposobu i jakości naprawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
.... moja 340i granatowa też jest po wypadku poltora roku temu no i co z tego ? ...

To, że auto jest niesprzedawalne, jak sam zauważyłeś.

Hehe ,szkoda komentować ale z tego co wiem to nie jestes moim kamerdynerem i nie wiesz na jakie kwoty mialem oferty. Były ale nie takie jak bym chciał więc nie sprzedałem i git

Randall PL nie mówie że ktos kto kupuje salon pl za 300k robi glupote ale trzeba być bogatym zeby sobie pozwolic na utrate ponad 50% wartosci auta w 3 lata bo tyle srednio auta traca.

Salon czarna m140i 2017r sprzedawca ASO bydgoszcz stała z rok za 129tys i nikt jej nie chciał, teraz moze skonczylo sie chwilowo ogloszenie...no ale rok stała , moze dlatego ze serwisy olejowe co 30tys km a na budziku 105tys.... silnik chyba musiał to odczuć i przyszłe klopoty dla wlasciciela gwarantowane no ale to juz aso nie bedzie obchodzic za rok czy dwa no i tak to bywa z wieloma salonowymi sztukami....mialo byc pieknie a jest jak w zyciu

Mowcie co chcecie niektorzy ale ja uwielbiam mój wozik i to jest najwazniejsze bo to ja nim jezdze a nie Wy :) ponad 500koni heble z m4 i 0 awarii olej zmieniany z najwyszej polki co 8-10tys km, fura niezawodna i nic w tej cenie lepszego sie nie kupi. Każdy niech śmiga czym tam chce i na co go stać a autorowi watku rowniez zycze znalezienia fajnej 340i , czy to w usa czy tu w pl bitej lub dziewicy ;)

fvoeva6q5rg3.jpg