Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wracając do tematu opon, w związku z często zmieniająca się ostatnio pogodą miałem okazję trochę pojeździć w różnych warunkach. Na suchej nawierzchni jest naprawdę spoko, auto dobrze się trzyma, a czas 0-100 mierzony jakimiś aplikacjami opartymi na GPS wyszedł 5.5s, czyli tyle co w teorii jest dla xDrive. Niestety na mokrej nawierzchni nawet trochę mocniejsze muśnięcie gazu, nawet w Eco Pro kończy się zerwaniem trakcji. Nie wiem, nie jeździłem wcześniej tak mocnym autem, ale wydaje mi się, że naprawdę szybko auto traci przyczepność.

Trzeba było sport dyfer brać, byłoby lepiej...

Te apki są do d.... Testowaliśmy wiele i realnie tylko wychodzi na racelogic i dragy (zawsze czasy bardzo zbliżone)

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam michelin Ps4 nawet w M3 530KM i ponad 700Nm ruszam na mokrym bez problemu. Najlepsza opona jaką miałem nie mylić z PS4s która też są okej ale PS4 lepsze.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Mam ps4 w M5e39 i dużo łatwiej zerwać niż w G20 na bridgestone. Ale przypuszczam, że to jednak przepustnica za to odpowiada a nie opony :D

Myślę, że po prostu kolega ma za ciężką nogę bo moje G20 jest bardzo stabilne jeżeli chodzi o ruszanie z miejsca. No chyba, że ta szpera robi AŻ taką robotę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niech Randall się wypowie odnośnie szpery :cool2:
male-bmw-2.png
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyszła pora na zimowe oponki :D.

gVym16p.jpg

fCulaC4.jpg

Nie wiem tylko jak mogli zamontować te zaślepki odwrotnie względem logo „M” :?, muszę zrobić z tym porządek.

To są czarne 18 cali double spoke 796 m m performance?

Z tyłu 225 czy 255

Ile Cię wyniosły, może być na priv

male-bmw-2.png
Opublikowano
To są czarne 18 cali double spoke 796 m m performance?

Z tyłu 225 czy 255

Ile Cię wyniosły, może być na priv

Tak, to ten model. Runflaty, a z tyłu 255. Kupowałem w czerwcu, z niezłą zniżką, za 7500 brutto.

• Moderatorzy
Opublikowano
Żeby to dobrze zrobić i nie poniszczyć felg ani dekielków musisz odkręcić koła :wink:
Opublikowano
Żeby to dobrze zrobić i nie poniszczyć felg ani dekielków musisz odkręcić koła :wink:

Próbowałem drewnianym nożykiem, ale był za gruby. Okazało się, ze wystarczyło porządnie chwycić dwoma kciukami i przekręcić :D.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Próbowałem drewnianym nożykiem, ale był za gruby. Okazało się, ze wystarczyło porządnie chwycić dwoma kciukami i przekręcić :D.

I po sprawie

Fajnie leżą, wiec tez chyba je wezmę to mega promocja one wyjściowo za 12400 jakoś więc rabat maxymalny dostałeś na kola zimowe w lato jaki możliwy czyli minus 40% gratulacje, kolor też coraz bardziej mi się podoba, w różnym świetle różne odcienie

male-bmw-2.png
Opublikowano

No i nie zdziw się jak po iluś km okaże się ze masz przekręcone :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Haha, na to nie wpadłem, fakt - te nowe dekielki siedzą nieco luźniej niż w poprzedniej generacji i można je przekręcić. Bo wyjąć od zewnątrz to marne szanse :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

vjLMEAs.jpg

Pierwszy śnieg dziś w stolicy i muszę przyznać, ze jestem mega pozytywnie zaskoczony oponami :D. Na nieodśnieżonej drodze autko rewelacyjnie hamuje. Zdjęcie dla atencji :mrgreen:.