Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się z Wami przywitać. Kilka dni temu kupiłem moje kolejne BMW e90, tym razem po lifcie. Samochód posiada dwa akumulatory- nie do końca wiem dlaczego, lecz myślę że to z faktu iż posiada ogrzewanie postojowe. Jednak mój problem dotyczy czegoś innego. W poprzednim BMW miałem narzędzia (głównie chodzi mi o ucho holownicze oraz nasadkę „złodziejkę”) w boczku nad akumulatorem w bagażniku. W tym BMW w miejscu półki z narzędziami jest akumulator- boczek jest bardziej wypukły niż w standardowej wersji i sięga prawie górnej części bagażnika. Czy w mojej wersji jest jakieś inne miejsce w które mogę sobie trzymać wspomniane ucho itd?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie wersje E90 najczęściej jeździły w jakichś służbach typu Policja.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Czytałem już o tym i trochę się dziwię- nie ma w aucie żadnych śladów po tym aby samochód był jakimś autem służbowym np w policji/straży itd. Bo rozumiem to tak, że dodatkowy akumulator a w zasadzie bateria mogła służyć do zasilania radia czy innych specjalistycznych urządzeń.
Opublikowano
Kiedyś miałem do czynienia z e90 z dwoma aku. Była to wersja służbowa policyjna i śmieszyło mnie jak na zegarach się wyświetlała ikonka pistoletu bo był brak zamontowanej giwery. Żadnych śladów nie było bo wszystko zdemontowali i osoba sprzedająca wymieniła zapewne dziurawe plastiki na nowe. Po programowaniu chyba w VO było widać że to pokicyjny
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W VIN też może być informacja na ten temat. Mogła jeździć jako obstawa czyli przyczepiany kogut i radio i wystarczy.
3A0jS9b.png