Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, moje auto E39 sedan 2000r z marca. Dziś jechałem rano autem i wszystkoooo ładnie działało, a wieczorem gdy chciałem opuścić szybę to zero reakcji.. Słychać jedynie cykanie "przekaźnika", ale ani milimetra do góry czy do dołu. Po ściągnięciu boczku nie zauważyłem nic podejrzanego typu pęknięta rolka czy coś, linki też całe i na swoim miejscu, ruszałem nimi to miały lekki luz, a silniczek się robił ciepły i po naciśnięciu guzika cyka, a więc domyślam się że działa i chce podnieść. Nie mam pojęcia co o tym myśleć

Czy podnośnik szyby mam przedlift czy polift? Bo auto jest ogólnie typowy lift, silnik 525d ale z wierzchu przedlift.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego wróćmy do podstaw, która szyba?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź styki w kostce na przepuście, otwórz drzwi mała grzechotka z nasadką 8mm wykręć śrubkę (dostęp do niej chyba po otwarciu przednich drzwi), pchnij w górę, pójdzie koło 1cm może troszkę mniej i wyjdzie na zewnątrz. W tym miejscu powinieneś już wiedzieć jak rozłączyć :)

Ewentualnie złącz, rozłącz z 10 razy i jak tam nie łączyło to powinno być ok.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)