Skocz do zawartości

Czy ktos chipowal E39 525dA lub 530dA?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie ma z tym problemu , widziałem upieczone X3 335d , Nm miało ponad 700 i w automacie zrywał przyczepność na 3 biegu mimo 4x4 :mrgreen: pocisk normalnie :lol: ja mam schipowane 2.0d od prawie roku na ok 180KM a mam tiptronik , jest frajda bo mało jaki diesel jest lepszy :twisted2: ostatnio baty dostał CDI 270 w Krakowie ale pewnie był w serii , chipuj jak chcesz ale tylko u Master'sa
Opublikowano

Hamował juz ktos 530dA ????

chipuj jak chcesz ale tylko u Master'sa

to inaczej czy ktos byl na hamowni 530dA interesuje mnie ile straty ma na Automacie ?? i ile ma na kolach mocy. Moja wykazala ze ma 132KW na kolach a powinna miec 142 KW iwec pytanie jest proste Nie ma seri na kolach

Diagnoza jest taka ze silnik produkuje 164 KW a przeniesienie napedu urywa 32 KW . wszystko co jest za silnikiem na wplyw na strate i chcialbym to wykluczyc

Opublikowano
chętnie bym pojechał na hamownie ale nie wiem gdzie w krakowie lub okolicy katowic hamują automaty w dodatku RWD - masz jakiś namiar ?? bo v-tech odpada , chipują również wykresy :mrgreen:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wiec juz wszystko jasne ;

Wymieniłem przepływomierz lekka poprawa i spalanie spadlo ale nadal nie to , diagnoza calego ukladu zasilajacego w dwoch roznach ASO wyniki takie same wszystko ksiazkowe , Na koniec wymiana przewodow podcisnieniowych i podczas tej operacji dzwoni tel z ASO i mowi ze wydech przy turbinie sie obluzowal. po wymianie przewodow podcisnieniowych i dokreceniu wydechu wszystko Gra , wszystkie koniki wrocily na swoje miejsce a nawet wiecej bez dlubania w sofcie !!!!.

podczas naprawy ASB pewno nie dokrecili zbytnio wydechu , obawa przed zerwaniem gwintu ??.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

mam 320d 136KM, steptronic,

z tego co wychodzi to mam A5S 360R albo A5S 390R,

myślę żeby wkońcu trochę podkręcić auto,

czy juz są moze jakies promocje zimowe ? :):):)

w gre wchodzi Bydgoszcz, Toruń, Poznań, Gdansk, ewentuanie Warszawa,

z tego co czytałem to wychodzi na to ze tylko Masters jest sprawdzony?

a reszta tjunerów :) to co ?