Skocz do zawartości

Bmw kat/dpf 3xkosti wolne co to jest?

Szpady66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem tego typu że znalazłem trzy kostki niepodłączone na programy nie wykrywa mi dpf-a ile ma popiołu itd chciałem spytać czy może ktoś wie Od czego są te kostki gdzie powinny iść jakąś opinię kto co sądzi A to jest link do zdjęć https://photos.app.goo.gl/phYxseFGUe1rkFQGA

No właśnie nie wiem tym bardziej że pucha jest pełna nie ma nawet śladu rozcinania... A gdzie te kostki powinny iść ktoś pomoże????? bo chce w końcu zrobić auto na oryginał i jeszcze na dłuższym postoju śmierdzi nie spalinami tylko tak dziwnie a miałem to samo w e60 530d tzn zapchany dpf to powodował więc nie rozumie tych ludzi mogli chociaż go wyciąć całkiem a nie z systemu tylko i sonda jest podłączona odczytuje ją

Kata nie widać bo za słabe zdjęcia ale na jedynym wyglada na katalizator, wizaka z katem czy bez jest taka sama przynajmniej jest przygotowanie pod DPf i klapę gaszącą. U mnie właśnie tak to wyglada i tutaj wyglada to tak samo

• Zasłużeni forumowicze
Kata nie widać bo za słabe zdjęcia ale na jedynym wyglada na katalizator, wizaka z katem czy bez jest taka sama przynajmniej jest przygotowanie pod DPf i klapę gaszącą. U mnie właśnie tak to wyglada i tutaj wyglada to tak samo

U mnie też, fabrycznie bez DPFa ale wiązki są przygotowane pod filtr i klapę.

spacer.png

No właśnie sam się dziwię jeszcze grudzień 2006r zazwyczaj takie wypusty bmw mają prawie full bez indywiduala a tu brak dpf ale teraz przyciemniałem przednią szybę ogólnie nie mam fotochrom no i przełącznik na auto to znaczy sensor deszczu którego nie mam ktoś wymieniał szybę i wstawił bez sensora i oczywiście lusterko bez fotochromu .... Kostki są czujnik zmieszchu jest a reszty brak... Chyba nie chce wiedzieć ile razy ktoś robił nią dzwona w sumie auto 10 lat w pl....

Odnośnie sensora deszczu mogę go podłączyć jakąś jeśli szyba nie ma wycięcia zaraz wstawię foto

Chodzi o to czy jeśli w tym czarnym nie ma wycięcia to czujnik zadziała? Po 2 stronie widać takie fioletowe od czujnika jeśli jest a jeśli nie to można wyciąć jakąś albo bez wycięcia czy zadziała czyy trzeba szybę wymienić?

• Zasłużeni forumowicze
Pewnie masz sam katalizator. Tylko czy w 2006r były jeszcze produkowane same bez DPF? Jeśli masz sam kat to jest pełna pucha wypchana kątem i jest ciężka, a jeśli kat i DPF, to kat zajmuje 30% puszki a DPF 70%

u mnie 05/2006 bez dpfa (ale wiązki są).

spacer.png

Ok dzieki czyli pewnie u mnie też oryginalnie nie ma, rozkodowac bym vin musiał jakąś dokładnie jeszcze dla pewności ale w tym dekoderze co używam nie pokazuje tak samo serwisów itd ale nie wiem nawet czy chciał bym wiedzieć wszystko z tego co teraz dopiero po rozbiórce auta wychodzi to aż sie płakać chce xd ale pomału wszystko zaczyna dzialac i wyglądać tylko właśnie jeszcze kilka szczegółów mi zostało jak np wyżej z lusterkiem czy problem z zakodowaniem modułu skrętu albo tylnych świateł nie wiem czemu ale wszystkie się zapaliły jak włożyłem nowe żarówki ale 2 błędy zostały, programem samym ich nie usunę a modułu skrętu wogole nie widzi w tool 32 bo tak mechanik mi powiedział ale mam znajomego b. Dobry tylko ciężko uchwytny napewno da radę chyba że ktoś ma pomysł jak przez bt adapter zrobić na kompie bo nie gdzie nie mogę znałeść by się łączyły z bt chyba że na komórkę, ale jeszcze chyba nie ma takiego programu by to zrobić tel instrukcje jako takie też znalazłem co mogę spróbować myślę że dał by radę ogarnąć no i kilka zagadek, po co ktoś się wlutowywal w wiązkę pod maska poszedłem za kablem i pół auta rozebrałem on na końcu obcięty xd(zaraz za ręcznym) albo jakiś guzik (wyglądał na oryginał) pod wykładzina od lewej strony kierowcy kol szyny zaraz no i oczywiście obcięte kable wpisywałem coś z tej kostki to jak by od sos telefonu coś w tym stylu itp

Myślę że chyba zrozumiałe jest prócz tam jednego błędy czy brak słowa przez to że telefon sam poprawiał Tym bardziej że pisałem to o 6:00 rano na szybko:) ale kumaty człowiek bez problemu powinien to zrozumieć Pozdrawiam:)