Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

W związku z delikatnymi (:twisted:) przymiarkami do wymiany końcowego wydechu w mojej 330xi wpadłem na pomysł dwururki tak jak w 335 - w mojej ocenie mocno poprawia aspekty wizualne i zachowuje świetne proporcje. Do tego niezbędnym jest wymienić dyfuzor zderzaka. Po kilku tygodniach-miesiącach poszukiwań ori dyfuzora m-performance uważam, że jest to praktycznie nie możliwe. W związku z tym moje pytanie brzmi jak wygląda sytuacja z zamiennikami - czy będą problemy ze spasowaniem? Czy ktoś z Was ma doświadczenie z firmami które produkują zamenniki?

Na serwisach aukcyjnych można znaleźć kilka aukcji gdzie po zdjęciach zbyt wiele się nie wywnioskuje (wszystko wygląda identycznie). Przykładowo: https://allegro.pl/oferta/bmw-e90-e91-m-performance-335i-tylny-dyfuzor-8375441105

Dzięki za pomoc!

Opublikowano
Ponta - podałeś numer seryjnego M pakietowego a Są jeszcze M Performance które można oryginalne na Allegro kupić po 800zl. Nie kupuj tanich z laminatu bo to nie będzie pasowało ( przerabiałem temat ) kup z abs lub ori lub china z karbonu - podobno całkiem Ok pasują
Opublikowano
Na aliexpress jest masa chińczyków z karbonu, nie raz u niech kupowałem i zawsze przychodziły super. Oryginalnych szukaj na Allegro bo jeszcze 2 miesiące temu były nowe ori po 790zl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aby zrobic to w "ori" musisz wymienic wanne, izolacje termiczne od dolu, dokupic mocowania tlumnika, mocowanie zderzaka, boczne sekcje zderzaka od spodu i pare innych "pierdulek".
Opublikowano

@kkx

Zasięgnąłem informacji od michała330 który już przeprowadzał taki manewr - podobno wystarczy tylko wanienka i dyfuzor od 335. Od MG dostałem dodatkowo info o termicznych osłonach kuwety jednakże podobno nie jest to koniecznością.

Opublikowano
@kubaj123

Dzięki! Rozumiem, że ten z ABSu który podesłałem będzie OK? Dodatkowo zapytam - masz doświadczenie z nerkami dwuramiennymi których w ORI też na próżno szukać? tak jak tutaj: https://allegro.pl/oferta/grill-nerki-bmw-3-e90-05-08r-m3-look-black-polysk-7858212752

Ten z abs powinien być ok. A co do nerek to oryginalnie takich nie było. Tylko zamienniki. Te dwuramienny to jest na wzór m5 f10

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robilem ten manewr u siebie. To podobno jest dokladnie podobno. Nie kupisz oslon termicznych to beda lataly nadkola, nie kupisz mocowan, bedzie latal zderzak i oslony. Musi byc to co napisalem. Pozostaje jeszcze jedna sprawa. Jak chcesz podwiesic prawa rure? Belka zderzaka jest inna w 335d. Dodatkowo potrzebujesz specjalnych mocowan do srob co trzymaja "wozek" aby podwiesic rure. Ja kupowalem dedykowana do tych aut.
Opublikowano
@kkx

Zasięgnąłem informacji od michała330 który już przeprowadzał taki manewr - podobno wystarczy tylko wanienka i dyfuzor od 335. Od MG dostałem dodatkowo info o termicznych osłonach kuwety jednakże podobno nie jest to koniecznością.

Przerabiałem ten temat.

Chcesz zrobić rzeźbę! to wystarczy nawet sam dyfuzor.

Jeśli jednak chcesz zrobić to z głową to zapraszam --> https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=297242&start=15#p2245931

• 2 miesiące temu...