Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z dachem który nie reaguje, ostatnio otwierałem zamykałem dach i tuż przy końcówce zamykania się zaciął i żadnej reakcji na przyciski zamknąłem go manualnie imbusem, teraz gdy jadę ciagle miga mi dioda led na czerwono a jak próbuje otworzyć albo zamknąć to swieci ciągłym światłem podpiąłem pod inpe i wyskoczyły takie błędy błąd 67 offene last beim enteriegeln i 68 offene last beim verriegeln .330ci cabrio akumulator to 85mAh, do tej pory wszystko się otwierało jak powinno
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma dużo informacji o problemach z dachem w tych autach, więc ratunkiem będzie ista i plan kontroli dla tych błędów. Pewnie jest opcja z kompa zrobić kalibrację dachu tak jak przy panoramie w nowszych modelach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem na jakiej zasadzie działa w e46 ale nie ma tam w bagażniku półki na dach, która musi być w konkretnej pozycji? Styk?
Opublikowano
Na polskich forach nie ma zbytnio nic konkretnego o problemach z kabrioletami co by mi pomogło, zrobiłem składanie dachu jeszcze raz manualnie teraz lampka już nie miga gdy jadę albo stoje jakiś krok do przodu, na razie zamówiłem sterownik dachu i przekaźnik i będę patrzył a jeśli to nie będzie to zwrócę z powrotem tam gdzie kupiłem. Zobaczymy co dalej jak przyjdą a jeśli sobie nie poradzę to oddam do warsztatu który się specjalizuje z kabrioletami, jak na razie to wszystko co robiłem to sam.a jak zrobić te kalibrację ?próbowałem odłączać akumulator na kilka minut i nie pomogło choć czasem pomaga na niektóre dolegliwości. Jest półka w która chowa się dach ale nie wiem co ma to do rzeczy bo dach zaciął się piec centymetrów do kompletnego zamknięcia dachu.