Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem ze swoimi reflektorami z przodu.

Samochód jest z 2001 roku poliftowy, mam białe kierunkowskazy ale wydaje mi się że powinny być pomarańczowe ponieważ żarówkę od kierunków mam h21w i żadna inna tu nie wejdzie ;/(widać że ktoś coś kombinował z kloszem aczkolwiek jest oryginalny helli) Oprócz tego w jednym z reflektorów jest urwana regulacja i soczewka lata na prawo i lewo. Tu powstaje pytanie:

-kupić używane sprawne reflektory?

-regenerować te i wrzucić klosze z pomarańczowymi kierunkami?

-rzeźbić te lampy żeby weszła żarówka PY21W?

Opublikowano

z żarówką może coś kombinowane ale dlaczego uważasz że powinny być pomarańczowe kierunki?

Rozkoduj VIN jeśli w nim wyjdzie że masz białe kierunki to jest ok. Powinny być takie same z przodu i z tyłu

Regulatory lamp da się zrobić bez rozbiórki! Trochę zabawy ale warto

Klosza kierunku nie wymienisz bez rozbiórki. Chyba mam te klosze do kierunków muszę sprawdzić.

Nie każdą lampę się dobrze rozbiera. Były dwa rodzaje kleju, jeden się rozbiera na gorąco w domowych warunkach drugi chyba jakąś chemią + na gorąco. Nie robiłem tego drugiego ale widziałem do kupienia jakieś zestawy pod to. Sprawdź datę na lampię, na zagranicznych forach jest lista jaki klej w jakim roczniku był. Z pamięci to 2001/2002 były te trudno rozbieralne ale sprawdź sam.

Opublikowano

Dlatego wydaje mi się że kierunki powinny być pomarańczowe bo gniazdo żarówki jest na h21w i inna żarówka nawet z innym gniazdem nie wejdzie. Po Real oem widziałem ,że wychodziły do naszych samochodów dwa rodzaje żarówek była to właśnie h21 lub PY21W

Ale ta druga do mojej lampy nie wejdzie bo jest za duża .

Widać po lampie ze była rozklejana i wydaje mi się ze jest słaby klej bo nawet ręka się ten klosz trochę odchylał ale całkiem go nie demontowalem.