Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem po wymianie pompy i wtrysków w n47. Został wyciągnięty zbiornik i przewody, wszystko wypłukane. Jednak żeby wciągnąć owy zbiornik musiałem ściągnąć szczęki z jednej strony i odpiąć linkę. Teraz kiedy wszystko jest na miejscu, ręczny już założony, nie mogę przykręcić uchwytów trzymających linki, brakuje ok. 1cm. Czy da się to jakoś zrobić bez ściągania tunelu i odpinania hamulca ręcznego?
Opublikowano

Nie musisz ściągać tunelu. O ile dobrze pamietam zdejmujesz tylny panel tunelu i jest dostęp do śrub żeby je poluzować. Panel trzyma się na zatrzaskach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cos ci sie pomylilo, w e90 nie ma zadnych srob, sa kulki wkladane w specjane mocowania.
Opublikowano
Cos ci sie pomylilo, w e90 nie ma zadnych srob, sa kulki wkladane w specjane mocowania.

Faktycznie pomyliłem samochody, byłem specjalnie rozebrać u siebie haha.

Tak będziesz musiał zdjąć tunel aczkolwiek jak pasowały te linki to dalej powinny pasować może gdzieś się zablokowały. Tunel bardzo łatwo wyjąc, zdejmujesz dekor, wszystkie zbędne plastyczki odkręcasz kilka śrubek i wychodzi bez problemu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk