Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem film, bardziej mnie interesują problemy przy wymianie rozrządu bez zdejmowania miski olejowej.

Dokładnie chodzi o montaż pokrywy rozrządu, czy popuszczanie miski jest konieczne przy montażu dekla?

Wiadoma sprawa że nie obejdzie się bez dodatkowego uszczelnienia od strony głowicy i miski reinzem :mrgreen:

Opublikowano
Wracając do głównego wątku, polecam sprawdzać stan rozrządu. Znajomemu strzelił jak już miał nowy komplet i miał wymieniać za kilka dni.
E36 M54b25 - Drift&Fun
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wracając do głównego wątku, polecam sprawdzać stan rozrządu. Znajomemu strzelił jak już miał nowy komplet i miał wymieniać za kilka dni.

Mogłbyś podać jakieś dane w stylu kod silnika, moc, rocznik, przebieg. Sama informacja, że strzelają to żadna informacja. Zamówił rozrząd bo dzwoniło już, czy pewencyjnie?

Opublikowano
N2 potrafią niespodziewanie ;)

wydaje mi sie ze przez konstrukcję napinacza czy sie myle?

w m57 wychodzi do końca nie ma blokady dlatego nic nie słychać gdzie w n47/57 blokada jest i jak dojdzie do konca to łańcuch zaczyna grzechotać przy odpaleniu

Jack_Strong-
Opublikowano
Strzelił komuś w przedliftowym 535d 272? Bez modyfikacji, na fabrycznej mocy. Kolega ma już w tym aucie 390k, w jego rękach od 260, olej co 15 tysięcy i ani nie myśli o zmianie rozrządu. Na forum widziałem jakieś posty że strzelały komuś, ale w pomodzonych na 300+, w 218-tce też chyba tylko raz sie spotkałem żeby komus strzelił