Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od pewnego czasu zaczęły klepać popychacze przy starcie na niskich obrotach później przestają na wyższych przy załączonej klimacie klepia cały czas przy wylaczonej na wolnych obrotach cisza tylko w czasie ruszania przez chwilę i tu moje pytanie czy przy wymianie w N47 trzeba zdejmować rozrząd? Wymieniłem rozrząd 2 miesiące temu szkoda że wtedy nie klepaly
Opublikowano
Opłaca sie tobie to robic ?? Nagraj jakis filmik zeby ocenić czy faktycznie trzeba sie za to brać? Jaki przebieg ma autko ?
Opublikowano
2007r niby potwierdzony 245k nagrań jutro bo nie ma mnie w domu a ten rozrząd trzeba zdjąć czy nie koniecznie bo rozrząd wole nie dotykać :D
Opublikowano
Carpass z belgi jest na przelot pewnie się opłaca bo zadbana jest itd chodzi mi tylko o to czy trzeba go zdejmować bo jak trzeba to mechanik a szkoda roboty żebym stanął w połowie rozrządu nigdy nie robiłem wole nie próbować na niej
Opublikowano

Miałem kiedyś taki przypadek w autku z Belgii, prawdopodobnie olej wymieniany co 35k najprawdopodobniej castrol, pomogła płukanka silnika + świeży olej. Warto spróbować, Niemcy czy Belgowie strasznie trzymają się zaleceń serwisu i jakby kazali wymieniać co 100kkm to tak by było.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Demontować rozrządu nie musisz,ale musisz zrzucić wałki rozrzadu z górnego łańcucha - żeby to puźniej poskładać musisz mieć blokady lub dobrze poznaczyć przed demontaźem napedu wałków rozrządu
Opublikowano
Olej wymieniłem na motula 1500km temu ale nie pomogło dzięki za odpowiedzi pojadę do tego co rozrząd wymieniał niech się za to weźmie bo wkurzam ten klekot na maksa i szkoda silnika